Mislav Karoglan uoči Varaždina: Postoje rupe u fazi napada i obrane

Hajduk sutra od 16:30 na Poljudu dočekuje momčad Varažadina. Hajduk u tu utakmicu ulaze s prvog mjesta nakon pobjede u Srijedu u Osijeku rezultatom od 1:0. U prvom susretu Hajduka i Varaždine ove sezone su Bijeli slavili s 2:1, tada su pogotke za naše momke postigli Krovinović i Dajaku. Trener Hajduka je press konferenciju započeo podrškom za trenera Varaždina Maria Kovačevića.

Želim iskazati punu podršku treneru Kovačeviću. Čuo sam se sa stožerom, te im poručio da budu hrabri u ovoj borbi.

Što mislite jel može Hajduk osvojiti naslo, a Rijeka i Dinamo ne mogu?
Igrali smo 14 kola. To je zanemariv uzorak. Nismo ni blizu. Sve je to u bod, Dinamo ima dvije utakmice manje. Fokus je na nama da budemo bolji. Analizirali smo utakmicu u Osijeku, nemamo nikakvih razloga da letimo. Svaka utakmica u ovoj ligi je teška. Prije par kola smo bili pokojni, a sad odjednom favoriti. Nit smo bili pokojni, nit smo sada favoriti. Forma nije linearna, gledam ja i druge kako igraju. Ne trebamo se bojati i pokušati biti bolji. Varaždin je dobra ekipa, imaju duplo manje poraza od Hajduka.

Kako produžiti dobru igru na 60 ili 90 minuta?
Analizirali smo, gledali. Postoji par stvari i segmenata. Bavit ćemo se tim, trenirat ćemo. Moramo biti bolji s loptom. Nekad u nekim situacijama koristiš loptu kao defenzivni alat. Postoje rupe u presingu i fazi obrane.

Što je s Dolčekom i Vuškovićem?
Dolček je bio ozlijeđen, vraća se. Vušković je bio na klupi u Osijeku, normalno konkurira. Imam tri stopera koji su na vrhunskom nivou. Vuška je sada u statusu četvrtog stopera i smatramo da je bolje da igra za juniore, nego za nas 10 minuta. Gledao sam juniore, gledao sam i Solin. Teren u Dugopolju je bio bazen, ali to je dobro iskustvo, neka se čeliče.

Mikanović?
Vjerojatno i out za ovu utakmicu

Stiče se dojam da fali svježine u momčadi?
Ne vjerujem, imali smo to i prije. Ne mogu reći da znam savršen odgovor na to pitanje. Ja u svoje dvije godine nisam zadovoljan tranzicijom. Imamo gore Marka, moramo biti bolji u tom segmentu.

Jeste li se prepali prošlogodišnjih utakmica kada ste vodili i prosipali bodove?
Nismo se zatvarali, pokušao sam dati drugi gol. Svaka strategija ima svoju dobru i lošu stranu. Zatvorio sam se u Koprivnici, iako 5-3-2 može biti izuzetno ofenzivan sustav, igra ga Inter. Lani sam protiv Lokomotive pogriješio, na poluvremenu i na kraju. Imate obranu s četiri i uvedete dva krila. To je puno defenzivnije, to je šest igrača u defenzivi. Ako tražite savršenog trenera gledate u krivu osobu.

Prvo poluvrijeme u Osijeku je bilo odlično, koja je tajna?
Bili smo dobri na lopti, hrabri. Igrači nisu strojevi. Imamo mana, ali pokušavam ih sakriti i istaknuti ono u čemu smo dobri.

Dobar Varaždin, što vam se čini o njima?
Jedini su uzeli bod na Rujevici. Koriste vratara kao libera u igri. Moram ih pohvaliti, neke stvari rade bolje od drugih. Trener radi izvanredno, igraju se nogometa. Imaju izvanrednu veznu liniju, vratar odličan. Lijepo ih je gledati, rasterećeni su. Uvijek je glavobolja kako ih stisnuti. Kada pripremam utakmicu uzmem u obzir puno opcija, a onda jednu prezentiram igračima. Rijetko ih tko uspije stisnuti. Nisu laki za usmjeriti.

U Varaždinu ima dosta Hajdukovih izdanaka?
Tonio je otišao, sada su tu Šego i Škaričić. Naših momaka ima svugdje. Znam koliko je to teško, ali mnogi će isplivati. Naš igrač je školovan igrač, ima fundamente, ali treba imati i sreće.

Hajduk najčešče zabija prvo poluvrijeme, koji je problem toga?
Nisam ni znao podatak da prvo poluvrijeme nismo dali gol dugo. Najbitnije je pobijediti. Momci su malo umorni. Vjerujem da trebamo ciljano trenirati. Priča o kondicijskoj spremi dosta ovisi o profilima igrača. Kad imaš posudu od 100 litara možeš u nju toliko uliti. Moramo precizno raditi i baviti se igrom više nego kondicijskom spremom jer znam da je Ivan kvalitetno radio taj dio.

Što mislite jeli Vaša obrana posložena?
Nismo primili gol, ali ipak malo drugačije branimo. Ne gledam samo obranu kroz to jesam li primio gol. Nismo ni blizu gdje možemo biti.

Imate li dojam da protivnici igraju motiviranije protiv Hajduka, nego protiv ostalih?
Nemam taj dojam jer vidim da su svi svako kolo motivirani. Gledam Lokomotivu i Varaždin s Dinamom. Ne vjerujem da će Dinamo imati medeni mjesec u Rijeci. Mi imamo puno navijača, to nosi dodatnu dimenziju. Svugdje je pun stadion, a igrač tada ima posebnu motivaciju

By | 2023-11-11T10:32:59+01:00 11.11. 2023.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment