Obilježavanje 50 godina od osvajanja prvog Kupa

Pregršt emocija i suza radosnica obilježilo je svečanost u povodu 50. obljetnice osvajanja prvog Kupa u povijesti Hajduka. Na okupu se našla generacija koja je 1967. godine na Starom placu pobijedila Sarajevo rezultatom 2:1 golovima Miroslava Ferića i Zlatomira Obradova i po prvi put donijela trofej pobjednika Kupa u svoj grad.
Na emotivnom druženju u Bijelom salonu prisustvovalo je sedam igrača koji su osvojili povijesni kup – Lukša Poklepović, Petar Nadoveza, Miroslav Bošković, Mladen Matijanić, Ante Ivković Zonzi, Ante Žaja i Zvonko Bego. Pozivu se odazvala i obitelj preminulih igrača iz te generacije koji su na Poljudu došli iz svih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja.
Hajduk je u toj utakmici nastupio u sastavu: Radomir Vukčević, Milutin Folić, Aleksandar Ristić, Dragan Slišković, Vinko Cuzzi (kapetan momačadi), Miroslav Bošković, Džemaludin Mušović, Petar Nadoveza, Miroslav Ferić, Ivica Hlevnjak i Zlatomir Obradov. U navedenoj sezoni u kup natjecanju još su nastupali: Lukša Poklepović, Mladen Matijanić, Petar Bonačić, Marin Kovačić, Ante Žaja, Ante Ivković, Aleksandar Kozlina, Zvonko Bego i Novak Tomić.
Trener je bio Dušan Nenković sa suradnicima Antom Mladinićem i Vojimirom Kaćićem, maser je bio legendarni Božidar Soldo. Predsjednik kluba bio je Josip Grubelić, a tajnik Marko Vušković. Njihovi članovi obitelji također su prisustvovali današnjem velikom događaju, a sjećanja i doživljaji iz tog vremena navirali su jedno za drugim.
Prigodne govore održali su predsjednik Uprave HNK Hajduk Ivan Kos i zamjenik predsjednik Nadzornog odbora Nikica Krnić koji su zahvalili svima koji su uveličali današnju proslavu, ali i obnovili sjećanje na jubilej prvog trofeja Kupa. Jedan od najzaslužnijih za ponovno okupljanje trofejne generacije iz klupske povijesti svakako je klupski kroničar HNK Hajduk Jurica Gizdić koji je bio glavni organizator današnje svečanosti. Igračima i predstavnicima njihovih obitelji uručeni su prigodni pokloni – dres, monografija, šal i plaketu na kojoj se nalazi fotografija momčadi iz 1967. godine.
Veliki pljesak nazočnih pobrao je legendarni Miroslav Bošković Galeb koji je u svom govoru izrekao upečatljivu rečenicu:
– Nakon poziva iz Hajduka za dolazak na današnju svečanost kontaktirao sam brojne prijatelje iz drugih klubova, a koji su mi poručili: ”Dragi moj Galebe, ovo može samo Hajduk”.

Izvor:Hajduk.hr

2

By | 2018-01-31T14:35:25+01:00 24.05. 2017.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment