Odjeci pobjede Hajduka u Zagrebu!

Hajdukova pobjeda za Uskrs, glatka kao uskršnje jaje, opiturana u šarenim bojama umijeća Marka Livaje koji je bio svakako prvo ime pobjede Hajduka, 2:0 u Zagrebu protiv Lokomotive. Igrač prevage, strijelac i asistent, pričao je Livaja:
– Kod gola mi se sve tako sjajno namjestilo, dobro mi je ‘sila’ i izvrsno je sve na kraju ispalo. Ali, bitno je prije svega da momčadi ide dobro, da pobjeđujemo, a golovi su… Nekad zabiješ, nekad faliješ, sad je bilo dobro. Nastavio je:
– Htio bih najprije zahvaliti suigračima koji su pružili odličnu utakmicu. Mislim da smo na dobrom putu i ne bismo sad trebali stati. Idemo prema našem cilju, a to je Europa. Još smo daleko, ali imamo šanse.
Kazao je i ovo:
– Trebamo brzo zaboraviti ovu utakmicu, jer obaveze stižu jedna drugu. Sad ovaj tjedan imamo odmah dvije bitne utakmice, Slaven Belupo i Istru, tako da moramo biti koncentrirani na to.
Još o Lokomotivi, pobjedi koja je „bijelima” razgalila Uskrs:
– Kvalitetno smo kontrolirali utakmicu, dosta visoko smo stali, daleko od našega gola, tako da je to dosta pomoglo Kaliniću i obrambenim igračima. Jer, to je najbitnije, da si što dalje od svoga gola i da kontroliraš utakmicu. Možda smo trebali biti još ofenzivniji u prvom poluvremenu, ali treba biti zadovoljan – riječi su Livaje.
Paolo Tramezzani, trener Hajduka, prokomentirao je:
– Pokušali smo od samog početka kontrolirati utakmicu, igrali smo s velikom strpljivošću. Nastojali smo graditi posjed iz zadnje linije i pronaći prostor. Nakon što smo zabili gol, igrali smo s još većim samopouzdanjem. Umut i Kačaniklić su nakon dugo vremena igrali od prve minute, a početak susreta je bio u 13 sati, tako da nije bilo lako. Ova pobjeda je posljedica dobrog duha s kojom moja momčad trenira!
Nastavio je:
– Možemo još napredovati, posebno u fazi igre kad imamo loptu. Trebamo iskoristiti jednog od tri obrambena igrača, stopera, da stvorimo više prostora, brojčanu prednost u nadigravanju. U dobrom smo trenutku, to me raduje.
Što je rekao Marku Livaji poslije pogotka, pitali smo:- A to ostaje između mene i Marka – nasmijao se.
Hajduk se okreće Slavenu u srijedu:
– Dobro znamo naš cilj i nema traženja izlika u tome da nismo spremni. Imamo vremena za pripremiti sljedeću utakmicu – rekao je Tramezzani.
Samir Toplak, trener Lokomotive, žalio je što je sve to tako loše ispalo po njegove „lokose”:
– Izgubili smo, ali mogu biti zadovoljan prvim poluvremenom, limitirali smo Hajduk na ništa. Samo su zabili eurogol Livaje, a to je individualna kvaliteta. Međutim, mi smo puno griješili u dodavanjima i zato smo bili bezopasni. U drugom dijelu smo odmah na početku primili gol i naravno da onda moraš preuzeti određeni rizik, a onda protivnik stvori neke šanse i tako se to dogodi.
– Nama fali dosta igrača i ti detalji odlučuju utakmice. Ima još dosta, jedna-dvije pobjede te sigurno dižu, ali najprije igrači moraju vjerovati u to.
Ponudio je pogled u blisku budućnost:
– Slijedi nam Dinamo, uvijek je to floskula da je to najlakša i najteža utakmica. Pokušat ćemo se dobro pripremiti, iskoristiti činjenicu da Dinamu taj susret dolazi između dvije europske utakmice. Ne zamaram se tko će za njih igrati, mi smo sebi jako bitni i ako taj dvoboj iskoristimo za još jedan mali pomak, onda dolaze utakmice gdje će se i nas nešto pitati – ne predaje se „strojovođa” Toplak sa svojom Lokomotivom.
By | 2021-04-06T22:48:18+02:00 06.04. 2021.|dalmatinski-balun|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment