Oreščanin o Belupu: Bit će teška utakmica -nije floskula!

Trenera Hajduka Sinišu Oreščanina umjesto najave prvo su na presici sačekala pitanja o čudima na utakmicama polufinala Lige prvaka ovih dana.

Kako su vas se dojmile utakmice polufinala Lige prvaka?

Uživao sam kao i svi koji žive nogomet. Gledali smo dva rijetko viđena preokreta.

U Koprivnici je i Hajduk imao svoj nevjerojatan preokret u završnici?

Za mene je to možda bila najljepša i najvažnija utakmica, i zbog onakvog preokreta. Obilježiti će našu polu sezonu.

Nezgodan suparnik je Slaven Belupo, u zadnjem kolu slavili su protiv Osijeka?

Slaven je po formi i raspoloženju u zadnja dva-tri tjedna u usponu. Floskula je, možda sam i dosadan, ali očekujem tešku i zahtjevnu utakmicu. U zadnjih dvije-tri utakmice nismo ih ovdje pobijedili.

Vraćaju se u kadar Jairo i Bradarić. Što je s Gyurcsom? Na koga ne možete računati?

Što se tiče Gyurcsa, sve ćemo znati danas. Neće sigurno participirati Vučur, Mikulić koji je nastradao na utakmici B momčadi i Juranović. Ostali su u kadru, vidjet ćemo danas.

Belupo dolazi bezbrižan, ostanka je osiguran?

Sigurno je da im je plus. Rade jako dobre stvari što se tiče presinga. Vjerujemo da znamo kako će nas pokušati iznenaditi.

Možemo li očekivati boljeg Hajduka nego protiv Intera?

Vidjet ćemo. Analizirali smo tu utakmicu. Treba nam malo poniznosti svih zajedno, bez megalomanštine. Znamo gdje smo bili prije. Osvojili smo tri boda protiv Intera. Nešto nije bilo dobro, nešto jest. Ta utakmica je za mene bila pozitivna zato i što je došla nakon one utakmice protiv Gorice.

U zadnje dvije utakmice obrambena statistika se pokvarila nakon jako dobrog dosadašnjeg dijela sezone?

Definitivno se slažem. Čaša je tu došla do vrha. Nije lako cijelo proljeće da primaš 0,5 pogodaka po utakmici. Nadam se da ćemo ponovno obranu dići na jedan nivou u kojem se neće događati individualne pogreške.

Koliko je to problem individualnih pogrešaka, koliko manjka strpljenja u napadu?

– Nije sve stvar pripreme. Utakmica je emocija koja te vodi. Sve su to stvari koje čine utakmice, podložne su adaptaciji. I utakmica jučer je jako dobar pokazatelj gdje nogomet ide. Trener Tottenhama je dva-tri puta rotirao tijekom utakmice. Mogao je i izgubiti, ali je dobio.

Kraj je sezone, slažete li i momčad za novu sezonu. Nisu bitna imena, ali kako sve to napreduje. Hoćete li pritom dignuti ruku za otkup Posaveca?

– Nismo još u Europi, želim držati fokus na svakoj idućoj utakmici koja dolazi. Naravno da slažemo momčad, razgovaramo, gledamo. Imamo liste igrača za koje smatramo da nam trebaju. Naravno da je Posavec na toj listi. Kvalitetan je, vrlo mlad, mladi reprezentativac, ali nije još tajming za prijelazni rok.

Je li Lopez spreman?

Lopez je kandidat za momčad.

Koprivnica je vaša najdraža utakmica. Tada je preokret donio i Delić. Bio je dobar protiv Šibenika za Hajduk II?

B momčad stalno gledamo. Kada branim mlade igrače i kada skačem, želim ih izbjegavati od tih pitanja, želio bih da se mirnije razvijaju. Delić je u konkurenciji za momčad.

By | 2019-05-09T15:23:19+02:00 09.05. 2019.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment