Predstavljen trener Oreščanin – potpisao je dvogodišnji ugovor, a sportski direktor Bjelanović vjeruje da je dugoročno rješenje!

Na Poljudu je danas  s početkom u 15h održana press konferencija na kojoj je predstavljen novi trener  Hajduka – Siniša Oreščanin. Konferenciji za medije nazočili su i predsjednik Jasmin Huljaj te sportski direktor Saša Bjelanović.

Na samom početku predsjednik Huljaj objasnio je današnju vijest:  „Sazvali smo ovu konferenciju da vam priopćimo odluku koju smo donijeli zajedno sportski direktor i ja. Odlučili smo se zahvaliti treneru Vuliću i njegovom timu na suradnji , a za novog trenera smo odabrali Sinišu Oreščanina kojemu ja ovim putem čestitam. Istovremeno, želim se zahvaliti i treneru Vuliću na doprinosu koji je dao“.

-Kao što je rekao predsjednik, tu smo da bismo predstavili novog trenera. Prije svega bih se zahvalio gospodinu Vuliću na uloženom trudu i radu u protekla nešto više od dva mjeseca. Nažalost, došlo je do te odluke koja  nije odluka preko noći, malo smo analizirali i vidjeli da smjer u kojem se ide možda i nije onaj smjer koji smo očekivali i kojem smo se nadali. Jedino logično rješenje u ovom trenutku bilo je imenovanje gospodina Siniše Oreščanina kojemu ujedno i čestitam. To je trener koji dolazi iz naše Akadamije i koji je već više od dvije godine kod nas. Ima odličan uvid u situaciju Kluba, kako s mlađim igračima, tako i s prvom momčadi. Želim mu puno sreće,  pojasnio  je Saša Bjelanović, a onda dao riječ i novom strategu Bijelih.

 –Zahvalio bih se Upravi, gospodinu predsjedniku i sportskom direktoru što su mi omogućili ovu priliku. Čast mi je velika, ovdje sam dvije godine i mjesec dana točno i uvjerio sam se što Hajduk znači vama u ovom podneblju. Velika mi je čast i znam na koju sam poziciju došao“, u samom uvodu rekao je Oreščanin, a onda su uslijedila pitanja novinara.

Pitanje za čelnike Kluba: Je li raskid ugovora riješena stvar? Koliko se smatrate krivim za ove neuspjehe u prijelaznom roku, nije došao nijedan igrač koji kvalitetom zaslužuje bijeli dres…

-Raskid suradnje je gotova stvar, sve je dogovoreno, poštiva se ugovor koji je postavljen. Naravno da i Saša i ja imam odgovornost, nosimo je svaki dan i u principu smo  se baš zbog te odgovornosti odlučili na ovakav potez. Svima nam je bilo jasno da se promjena nije dogodila, da nemamo zaokret i jednostavno odluka je da nemamo vremena za čekanje, objasnio je odmah predsjednik HNK Hajduk Jasmin Huljaj.

-Normalno da ne bježimo od odgovornosti jer odgovornost je ono što nas je u neku ruku i primoralo na ovo. Svjesni smo da situacija nije idealna, to je Vaš stav i ne bih ga komentirao. Ja sam uvjerenja, danas sam to rekao i igračima, da Hajduk apsolutno ne zaslužuje ovu poziciju i da oni nisu igrači za ovu poziciju pa da je na njima da to pokažu, da izađe iz njih onaj inat i onaj prkos koji nose u sebi i da pokažu svima da su igrači koji vrijede puno više, dodao je i sportski direktor Bjelanović.

Predsjedniče, u šest mjeseci ste promijenili dva trenera, sada ste doveli trećeg. Čini se da to nisu dobre reference pred ove izbore članova Nadzornog odbora…

-Ja odgovorno radim svoj posao svaki dan, pripremamo se za novi Nadzorni odbor pa ćemo i njima predložiti daljnje ideje i planove kako razvijati Klub, ostvariti rezultat na financijskom, ali i natjecateljskom planu. Ne vidim tu problem, naravno da bih bio puno sretniji da se sve promjene nisu dogodile, ali one su rezultat rezultata.

Treneru, ovdje ste već dvije godine i znate kakva je otprilike situacija u Klubu. Koliko će za Vas biti otegotna okolnost što ste ipak u duši dinamovac? Nije lako biti dinamovac, a na klupi Hajduka…

-Mislim da sam se u ove dvije godine stvarno “saživio” s ovdašnjim i Klubom, i ljudima u Klubu. Općenito, ne bih komentirao ovu Vašu opasku da sam dinamovac. Mislim da sam profesionalac koji radi svoj posao vrlo savjesno. Još jednom bih se zahvalio na ukazanoj prilici, nadam se da će ovo sve na kraju ispasti onako kako mi zamišljamo.

Uslijedila su pitanja za sportskog direktora – Početkom kolovoza ste govorili kako je Hajduku nužan kontinuitet na trenerskoj klupi kada se pričalo o smjeni Kopića. Od tada je ovo već drugi trener, je li to kontinuitet?

-Nije to kontinuitet, sama je činjenica da su se promijenila tri trenera. To što ja mislim i što bih htio je jedno, ali trenutna situacija je dobro. Da  treba kontinuitet, ostajem iza tog.

Znači li to da ste Vi i predsjednik Huljaj grješili u odlukama?

-Svatko može donijeti svoju procjenu, nitko nije savršen. Ne bježim od toga da su neke greške napravljene što je i najnormalnije u ovom poslu kojim se bavim. One su dio posla, ja sam tu prvi koji će to priznati, ali sam također tu i da to popravim.

 Rekli ste da Vulić nije napravio očekivano. Što ste točno očekivali od njega?

-Ono što je na kraju trenerov posao je teren. Teren je ono kako ja vidim kako bi Hajduk trebao igrati, kako bi trebao imati neki stil igre. U ova dva mjeseca, bez obzira na veliki rad i trud od strane cijelog stručnog stožere gospodina Vulića, nije bilo nekih značajnijih pomaka za koje se možemo uhvatiti da bi nam neke stvari u bližoj budućnosti mogle biti puno jednostavnije i bolje.

Može li se reći da je ovo sve skupa posljedica loše pripreme sezone tijekom ljetnog dijela koja je posljedično tako nastala zbog događaja na proljeće? Već ste u više navrata rekli da ste imali plan za ovu sezonu, međutim to se promijenilo silom prilika…

-Mislim da je cijela ova sezona kulminacija nekih situacija koje su sada došle na naplatu. Što se događalo, prošlo je, znamo svi. Ono što je najvažnije, igrači su ljudska bića, pogotovo mladi dečki koji su osjećajni i prate sve to, ta cijela negativnost  koja se stvorila od samog početka se previja i preko njihovih leđa. Ne mogu ni oni ostati imuni na sve to. Klub je bio u jednoj situaciji gdje puno toga nije bilo definirano, ali sada su stvari krenule na bolje. Pokušavamo se vratiti, uspostaviti neki sustav, stvoriti neku bazu na kojoj će sutra nekim našim nasljednicima biti puno lakše raditi nego nama kada smo došli.

Za trenera… Čini se da nije funkcionirao Vaš odnos s trenerom Vulićem, kao da niste imali izravnih kontakata što je za trenere A i B momčadi čudno. Možete li reći nešto više o tome, jeste li komunicirali, sretali se, pili kavu, razmjenjivali igrače, dogovarali se o taktici, treninzima…

-Kavu nismo pili, ali ja sam uvijek bio otvoren za suradnju. Imali smo komunikaciju kroz naše team menadžere što se tiče igrača. Direktno nismo ništa posebno komunicirali, komunicirali smo kada se vidimo na hodniku. Ja sam bio u B momčadi, ne mogu ja razgovarati što se tiče taktike. Ako me netko pita, normalno da hoću.

Je li Vas trener Vulić konzultirao?

-Komunicirali smo koliko treba što se tiče igrača i stvari koje se mene pita. S moje strane je bila normalna i otvorena komunikacija. Mislim da je to malo provučeno kroz tezu, ne znamo zašto, da je B momčad servis A ekipi što je nevjerojatno, ne znam tko je to uopće provukao. Mislim da je komunikacija bila sve što je A tim želio, sve što se tiče igrača smo mi normalno ispunjavali.

Predsjedniče, smatrate li Vi da je loša komunikacija između trenera prve i druge momčadi prepreka normalnom funkcioniranju Kluba?

-Ja sam već par puta od svog dolaska napomenuo da sam primijetio da ne postoji ta dobra integracija između Akademije, druge i prve momčadi. Na tome smo radili čim smo uočili to, pokrenuli smo sportsku komisiju i koordinacije svih dionika preko sportskog direktora. Definitivno je komunikacija bitna, tu je zamjena igrača iz juniora u drugu momčad, iz druge momčadi u prvu i natrag. Ona mora biti koordinirana i dobro usklađena da  ti igrači daju svoj maksimum u svim ekipama za koju god igrali. Tu se definitivno može napraviti veliki napredak.

Pitanje za sportskog direktora, Sašu Bjelanovića. Činjenica je da je ovo jedna promjena koja stiže prebrzo. Je li ovo zadnja promjena koju radite, tj. ako se i ova pokaže kao greška, hoćete li Vi podnijeti ostavku?

-Ja gospodina Oreščanina poznajem, imao sam čast raditi s njim cijelu prošlu sezonu. Apsolutno vjerujem u njegove kvalitete, inače ga ne bi tu postavili. Sigurno da je moj izbor. Kao što sam rekao na početku, moj mandat je na raspolaganju. Ja vjerujem da će se on profilirati na duže vrijeme jer sam uvjeren u njegove kvalitete, ali nažalost na to sve ni on sam ne može utjecati jer se puno stvari treba poklopiti. Ja se nadam da će on tu ostati što duže, to bi mi puno značilo.

Znači li ova promjena trenera i čistku u svlačionici, hoće li se Klub okrenuti konačno mladim igračima?

-Mislim da nije bila neophodna promjena trenera za čistku. To sada svi zazivaju, ne znam hoće li biti čistka. Mi imamo neke svoje ideje već dosta dugo vremena, ova je godina bila predviđena kao neka tranzicija i postupno uvođenje mladih igrača. Sigurno će se dolaskom trenera Oreščanina neki procesi ubrzati jer je to i logično, a i nekakva naša situacija općenito nas, ja kažem na sreću, prisiljava da integriramo što više mladih igrača. Ja sam uvjeren da ćemo mi dočekati iduću sezonu sa 60-70% igrača iz naših vlastitih redova. Nisu najsimpatičnija rješenja, znam da to može i rezultatski patiti, ali je dugoročno jedini isplativi put koji će nam se kasnije vratiti.

Konačno su krenula i pitanja usmjerena novom treneru. U emisiji h+ ste spomenuli Pasaričeka kao igrača kojeg biste jako brzo prebacili u prvu momčad  da Vi odlučujete kao i Prtajina kao karaktera kojeg želite u momčadi Hajduka. Sada odlučujete, koga možemo očekivati uskoro u prvoj momčadi?

-To je tema bila B momčad pa smo razgovarali o nekim zaslugama. Imam trening nakon pressice, htio bih se prvo spustiti u svlačionicu, upoznati ih malo prvenstveno kao ljude i vidjeti što se događa. Trebat će mi malo vremena, barem do ove prve utakmice da malo procijenim situaciju i da vidim kako mogu možda konkretnije odgovarati na Vaša pitanja.

Pred Vama su dvije važne utakmice, kako prodrmati momčad?

-Kao što sam rekao, ja sam uvjeren da mi je osnovna zadaća podići samopouzdanje momčadi. Kada se spustim u svlačionicu, sigurno će biti neki razgovori što se tiče psihologije i terena. Uvjeren sam da ljudi nisu stijene, vjerujem da konkretan razgovor s njima može puno pomoći. Mislim da oni mogu bolje i da su na bazi HNL-a dobra ekipa i da zaslužuju ipak malo bolje. Što je to što njih sputava, morat ćete mi dati malo vremena da malo konkretno odgovoriti na to. Ne volim izraze „povijesna utakmica“, meni je svaka utakmica bitna, a Hajduk je prevelik klub. Prva utakmica je već najbitnija.  Ne bih rezultatski gledao kroz ovaj dio, mislim da je ovo jedno tranzicijsko razdoblje. Ono što sam spoznao da ovdje ljudi žele, je da bude nekakva baza domaćih igrača, ali to je jedan vrlo složen proces. Najlakše je sada dignuti gore 5-6 igrača iz druge momčadi, to bi vjerojatno svi željeli, ali  tu su još uvijek igrači koji čine prvu ekipu i treba iz njih izvući ono najbolje do kraja ove polusezone. A onda možemo o nekakvim stvarima i transferima. Ono što ljudi zaboravljaju, a ja sam takav čovjek – prvenstveno vjerujem u trening i proces. Mislim da se tu može puno unaprijediti i igru i igrača, a ovo sve drugo su po meni priče za malu djecu.

S obzirom da nemate prvoligaškog iskustva, osjećate li nekakav pritisak i tremu pred prvu utakmicu?

-Dosta brzo se sve to dogodilo tako da zasad nisam imao vremena osjećati pritisak. Što se tiče prvog dojma, za sada je apsolutno sve ok. Dosta godina radim ovaj posao i mislim da to dolazi onako samo sa sobom, ali puno mi je, za što zahvaljujem Klubu, značilo ovih godinu i pol u Hajduku II. Ako je već sada netko tako odlučio, iako dragi Bog stoji iza svega toga, pa sam dobio priliku ovdje, ali Hajduk II mi je puno pomogao da spoznam što uopće znači Hajduk. To mi sada puno znači da ne osjećam takav pritisak.

Pitanja za sportskog direktora, tko će sada biti trener B momčadi?

-Na sreću, prvenstvo B momčadi je gotovo i počinje tek u 3.mjesecu. Pripreme počinju 15.1. tako da imamo vremena do tada odlučiti, u ovom trenutku to nismo još definirali.

Stječe se dojam da nema rezultatskog pritiska, po čemu mislite da je Oreščanin bolji izbor nego Vulić ili Kopić?  Vulić i Kopić su imali rezultatski imperativ koji ih je zapravo i skinuo s pozicije…

-Ne znam otkuda ste zaključili da nismo ovdje stavili rezultatski imperativ. Hajduk sam po sebi, treniranje, vođenje i rad u Hajduku ti nosi imperativ. To je neki logični smjer stvari. U ovoj priči razvoja mladih igrača nećemo zanemariti ciljeve, odnosno rezultat jer Hajduka drukčije ne može ni komunicirati. Rezultatski imperativ  postoji za svaku utakmicu u Hajduku, to je pobjeda, i to je ono što ja moram prenositi na trenera, a on na same igrače.

Ako se maknemo od te kurtoazne izjave da je svaka utakmica imperativ, da je svaka utakmica u Hajduku zahtjevna… Koje ciljeve ste postavili pred novog trenera?
-Što se tiče ciljeva, sigurno da mi kao Klub težimo „kurtoaznim izjavama“ najviše. I dalje smo u borbi za Europu, hoće li to biti kroz Kup ili kroz prvenstvo, to je jedan cilj koji je pred nama.

Ako se ne prođe u polufinale Kupa, držite li to kao neispunjenje cilja?

-Mislim da prvenstveno završava 30.5. otprilike tako da pričati sada dok su još 63 boda u igri je prerano. Ako se ne prođe u Kupu, i dalje je otvorena priča Europe kroz prvenstvo.

Treneru, koliko ste vi kao trener i gledatelj vidjeli nedostatke i anomalije u igri Hajduka i kako to mislite riješiti?

-Sigurno da imamo svoje ideje kako popraviti stvari, smatram da sigurno tu postoji kvaliteta za nešto bolje. Vjerujem da ih možemo na vrlo kvalitetan i nadam se, vrlo brz način predočiti pred igrače da shvate našu viziju kako mi želimo da to izgleda. Ne bih sada htio neke analize kako je bilo prije, mislim da sada nije ni mjesto, ni vrijeme. Ne bih prihvatio ovo sa svojim stožerom da ne mislim da možemo poboljšati igru, a samim time i igrače što će vjerojatno nositi i rezultat.

Predsjedniče, kako izaći na kraj s novinama koje uništavaju naš Klub?

Što se tiče komentara novinara i odnosa prema Klubu, mi kao Klub nažalost ne možemo dirigirati što će netko pisati. Postoje kanali kako se Klub štiti,  a mi ćemo svojim radom i načinom doprinijeti da se taj imidž i percepcija javnosti promijeni. Moja deviza  je uvijek okrenimo se sami sebi, radimo iznutra da budemo bolji i jači, onda će se i percepcija oko nas promijeniti.

Na koliko je potpisan ugovor s trenerom Oreščaninom?

-Ugovor s trenerom Oreščaninom je potpisan na dvije godine.

Onda ga vidite kao dugotrajno rješenje?

-Definitvno kao vidimo kao dugotrajno rješenje sa svim ovim ciljevima koje smo spominjali, s boljom integracijom druge momčadi i  prve. Iskustvo, znanje, rad i rezultat koje je trener Oreščanin pokazao u ove dvije godine definitivno mu daju za pravo da dobije mandat na dvije godine. Siguran sam da je on najbolje rješenje u ovom trenutku s iskustvom poznavanja mladih igrača koje ćemo sigurno bolje uklopiti u prvu momčad.

Ima li gospodin Bjelanović i dalje Vaše povjerenje s obzirom da je sada riječ već o trećem treneru u njegovom mandatu?

-Za sada ima. Ne samo do Kup utakmice s Osijekom. Saša i ja razgovaramo na dnevnoj osnovi, radimo zajedno ciljeve i postavljamo ih. Nažalost, ova vremena su dosta turbulentna i promjene nas tjeraju da donosimo odluke koje baš i nisu popularne. Bili bi sretni da nemamo takve odluke pred sobom tako da radimo planove i za prijelazni rok. Poslije njega ćemo sjesti nas dvojica zajedno i podvući crtu, pogledati što su nam bili ciljevi. Doći će i novi NO  s kojima će se isto razgovarati, kojima ćemo isto predočiti sve da vidimo imamo li njihov mandat ili ćemo raditi neke promjene. Što se tiče nas dvojice, naši mandati su na raspolaganju novom NO. Bit će mi sasvim jasno i prihvatljivo ako oni odluče da trebamo novog predsjednika u Hajduku. Tu odluku ću ja prihvatiti, ali prije toga ću normalno ispričati svoju priču, što sam vidio i našao, plan i program za nekakvu sljedeću godinu.

Kako komentirate izjavu bivšeg trenera Vulića koji je bio dosta razočaran, spomenuo je da se Hajduk imenovanjem Oreščanina pretvara u Dinamo 3?

-Žao mi je kada takve izjave izlaze. Čuo sam se s trenerom Vulićem i razumijem da je to sada „na vruće“, nećemo ga osuditi, on je legenda Hajduka.  Došao je u trenutku kada nam je bilo najteže i to izuzetno cijenimo. Nažalost, ova odluka koju smo donijeli nije bila laka, ali smo svjesni i mi, i on, da se nije dogodio taj napredak.

Treneru, tko će biti u Vašem stožeru?

– Isti ljudi kao u stožeru B momčadi: Goran Rosanda, Marijan Budimir, Ivica Roguljić, Ivan Zorić i Ante Jurić.

Pitanje za predsjednika… Prije pet mjeseci je trener Oreščanin također bio  prijedlog za novog trenera, no izabrali ste Vulića. Kruži neka priča da ste mu rekli da sačeka na red?

-Nije istina da mu je rečeno „sačekaj pa ćeš doći na red“. Da smo razmatrali trenera Oreščanina, jesmo. Logično je da klub razmatra interne resurse kada traži novog trenera, pogotovo u klubu kao što je Hajduk, koji ima jaku školu nogometa i razvoj vlastitih trenera. Ja vjerujem da ćemo mi u budućnosti proizvesti još puno trenera, ne samo igrača. To je bio logičan izbor, u tom trenutku se to nametnulo možda kao prva ideja, ja mogu reći svoju neku viziju događaja, i moj osjećaj je bio da vrijeme još nekako nije bilo zrelo. Nekako je nakon razgovora ostao zaključak da možda trebamo još malo pričekati i ja vjerujem da je danas puno zreliji trenutak, zato se i dogodilo.

Koliko ste Vi, treneru, zreliji za tih par mjeseci?

-Zreliji sam svakako jer sam tijekom tih 3-4 mjeseca prvi put bio nešto kroz medije spominjan. To mi je bilo možda nekakvo prvo takvo iskustvo i puno mi je lakše po pitanju toga. Mislim da sam zreliji jer je ipak i još jedna polusezona iza mene.

Nejašmić je otišao iz prve momčadi rekavši treneru Vuliću da bi volio igrati u  B ekipi, hoćete li ga vratiti?

-Kada dođem u svlačionicu i vidim kadar… Možda to čak i bude odluka zbog raznih povreda i kartona.

Jedna od politika Kluba je da se pokuša kroz B momčad odgajati i trenere. Vi ste dvije godine unutar Kluba, prošli ste B momčad i zapravo ste prvi u tom procesu. Kakvo je Vaše iskustvo iz prve ruke, koliko je ta zamisao dobra?

-Mislim da je to dobar put. Ja sam ovdje dvije godine, a prošla su već četiri trenera s kojima sam ja posredno i neposredno komunicirao i radio. To je jedno veliko iskustvo.

Svjesni ste da se od Vas očekuje pobjeda bez obzira protiv koga igrate? Kako se planirate nositi s pritiskom, kako mislite da ova momčad može promijeniti svoj DNA?

-Shvatio sam to kao izazov nakon svojih 20 godina rada i više s mladima. Kada sam se pripremao na ovaj korak, dosta sam mislio na ljude oko sebe, odnosno na stožer s kojim radim. Mislim da je to ono što ljudi toliko i ne doživljaju – iza svakog trenera stoji stožer, a trener je samo nekakva osoba koja eto mora doći na pressicu i koja možda donosi zadnju odluku u svlačionici. Snagu nalazim u jako dobrom stožeru, tamo su ljudi koji su ili došli sa mnom, ili su odavdje. Mislim da je to bila jedna tajna uspjeha, nadam se uspjeha, B tima koji je radio dobar posao, što Vi kažete, bez imperativa, tu nam je možda bilo malo lakše. Mislim da sada to samo treba prebaciti na A tim što se tiče odnosa, ne sumnjam u to.

Pitanje za Sašu Bjelanovića… Trener Vulić je odigrao 9 prvenstvenih utakmica, dakle sa svakim klubom po jednu. Od četiri momčadi koje su na tablici ispod Hajduka, tri je pobijedio, a  s jednom odigrao neriješeno. Od  pet momčad koje su iznad Hajduka, s tri je odigrao neriješeno i od dvije izgubio. Je li to možda pokazatelj da je Hajduku šesto mjesto realnost? Na temelju čega vjerujete da ova momčad može više? Budući da je u tih 9 utakmica osvojeno 3 bodova, s koliko biste bili zadovoljni u sljedećih 9?

-Kada kreneš tako loše u sezonu kao što mi krenuli zbog  niza situacija, teško se izvlačiti. Moraš uložiti duplo veće napore da na fizičkom i psihičkom planu da dođeš do nekad nekih pobjeda koje bi u nekoj olakšavajućoj situaciji bile puno normalnije. Mi još uvijek nemamo tu mirnoću, svaka tri boda vrijede duplo, mislim da je to naš najveći uteg u ovom trenutku. Pri procjeni trenera i utakmice, ono što gledam je rezultat, to je važno jer stvara neko javno mišljenje koje utječe na sve nas. Međutim, ono što je meni važno je i nastup, sama igra. Ako je nedostajao rezultat u nekom periodu, a igra je obećavajuća, može se reći da će to u nekom budućem periodu donijeti rezultat pa onda sam rezultat može istrpiti. Međutim, u ovom trenutku mi nije bilo naznaka da bi moglo doći do nekih promjena. Mislim da je gospodin Vulić imao strašno teške i otežavajuće faktore, i od ozljeda važnih igrača, igranja bez publike… Sigurno je to utjecalo. Međutim, to je nažalost dio nogometa i dio naše trenutne situacije. Zahvaljujem gospodinu Vuliću pod kojim je svim uvjetima radio.

Treneru, hoće li biti problema na proljeće odvagnuti za nekog igrača uzeti g eventualno u prvu ekipu ili ga ostaviti B momčadi kojoj će sigurno trebati?

-Odvagnut ćemo. Kao što nam je ideja bila od prvog dana – ako vidimo da neće dobiti neku minutažu u prvoj momčadi, sigurno da ćemo ga ostaviti da dobije većinu minuta u B timu. Mi smo na takve stvari pazili koliko god smo mogli.

Hoćete li Vi birati kapetana ili će ga birati svlačionica?

– Juranović je kapetan, ne znam je li on odabran stavom svlačionice ili trenera. Po onome što vidim, ima kvalitete za to. Vidjet ćemo.

By | 2018-11-28T10:40:58+01:00 28.11. 2018.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment