Preminuo Josip Grbić!

Nakon duge i teške bolesti, danas je u 51. godine života preminuo bivši predsjednik i direktor Hajduka Josip Grbić.

Josip Grbić rođen je u Splitu 15. veljače 1966. godine. Po struci je bio diplomirani pravnik. Od svoje devetnaeste godine bio je privatni  poduzetnik. Kao dijete igrao je u mlađim uzrastima Hajduka, sve do prometne nezgode koja ga je odvojila od aktivnog nogometa, kada se Grbić prebacuje na vodene sportove. Tako da se jedno vrijeme aktivno bavio vaterpolom i ronjenjem.U kolovozu 2009. godine Grbić je postao je direktor Hajduka. Ostvario je san o kojemu je mnogi navijači, kao što je i on sanjaju. S Grbićem na direktorskoj funkciji, Hajduk je osvojio Hrvatski nogometni kup u sezoni 2009./10., a igrao je i u Europskoj ligi. Govorio je Joke tko je mogao i sanjati da će Hajduk, jednog dana kada ja budem direktor kluba igrati u Europskoj ligi. Ali, u životu poglavito nogometu, nikad ne reci nikad.

U prosincu 2010. godine nakon što se s funkcije predsjednika Uprave kluba povukao predsjednik Joško Svaguša, Nadzorni odbor Hajduka je na tu časnu dužnost imenovao upravo Grbića.

Kada je odlazio sa mjesta predsjednika i več imao zdravstvenih problema kazao je:

Klub sam ostavio u pozitivi, to želim istaknuti jer sam uložio veliki trud na tom polju. Ponosan sam i što su se u mom kratkom mandatu realizirali transferi Ibričića i Strinića, što je osiguralo financijsku stabilnost kluba u 2011. godini. Bila mi je čast obavljati tako važnu dužnost, kao i privilegija biti predsjednikom Hajduka tijekom proslave njegovog 100. rođendana

Njegov sin Ivo danas je vratar prve Hajdukove momčadi.

Oproštaj od Josipa Grbića bit će u utorak 14. lipnja u 12 sati na splitskom Lovrincu, a pogreb istog dana u poslijepodnevnim satima u Trpnju na Pelješcu.

By | 2019-08-01T09:41:05+02:00 10.06. 2016.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment