Priopčenje Torcide o reprezentaciji !

KNH Torcida izdala je priopćenje u svezi najnovijih događanja u i oko reprezentacije pa tekst prenosimo u cijelosti:

Nakon što smo svi zajedno dozvolili privatizaciju Hrvatske nogometne lige, na red je došla reprezentacija, posljednje čemu se nogometni puk mogao veseliti. Posljednjih nekoliko godina smo svjedočili njenoj preobrazbi sve do ovog posljednjeg stadija u kojem je postala izlog za prodaju igrača i privatna prčija Velikog Vođe hrvatskog nogometa. Imenovanje novog ‘izbornika’ kap je koja je prelila čašu u moru problema domaćeg nogometa; Dinamo sa dvije momčadi u 1.HNL, vrhuška sudačke organizacije Širić i Djedović osuđeni za primanje mita za ‘pošteno suđenje’, Alojzije Šupraha alkoholiziran udario predsjednika Hajduka, trener Dinama Zoran Mamić, izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić i izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović su pod istragom USKOK-a zbog sumnje u višemiljunske pronevjere novca i ostali talog koji se godinama nakupljao.
 
Možemo se prisjetiti kako se reprezentacija pratila prije nekoliko godina, a kako to izgleda danas. Nekad nisu trebali pokloni raznih novina i akcije sponzora HNS-a za osjećaj euforije u zraku i iščekivanje utakmice. Nije trebalo forsirati priču oko utakmica samo zbog povećane potrošnje jela i pića. Osjećaji su dolazili spontano, a osmijesi na licima ljudi su bili iskreni.
 
Iako se to sve čini kao daleka priča iz nekih romantičnih i sretnijih vremena, uvjereni smo kako još uvijek nije kasno vratiti reprezentaciju narodu kojemu ona i pripada. Možemo zapitati igrače koji nose sveti dres kako se oni osjećaju kada igraju za jednog čovjeka. Je li VAS sram igrati za reprezentaciju koja je nekada predstavljala sve Hrvate, a danas predstavlja osobne interese jednog čovjeka i šačice njegovih marioneta? Možemo zapitati i sponzore HNS-a kako misle dugoročno profitirati od sponzoriranja mafije hrvatskog nogometa? Kako možete otvoreno podržavati takve ljude i financirati njihovo otuđivanje nogometne reprezentacije od naroda kojem pripada?
 
Svaka borba ima svoje bitke, a svaka bitka ima jedan ili više ciljeva. Pozivamo sve na bojkot gledanja Mamićeve nogometne reprezentacije. Ciljevi su jasni. Pokažimo igračima, sponzorima HNS-a i političarima kako smo progledali i kako nećemo dopustiti otimanje nogometne reprezentacije iz naših ruku.
 
Budite dijelom borbe za naš nogomet. Nemojte dopustiti da naša djeca ne osjete pripadnost i priveženost hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji. Odustajanje jednog po jednog čovjeka je pobjeda mafijaša koji nam pomalo otimaju reprezentaciju. Recite STOP mafiji!  Glas četiri miljuna Hrvata nitko neće ignorirati!
 
MOČVARU HRVATSKOG NOGOMETA, ISUŠIT ĆE SNAGA NAVIJAČKOG POKRETA!

 

By | 2015-10-09T20:02:18+02:00 09.10. 2015.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment