Pušnik nakon Splita: Sretan sam i veseo

Nakon gradsko derbija pred novinare prvi je izašao Marijan Pušnik. Evo što je rekao u uvodu o susretu:

Vrlo sam sretan i veseo zbog ove pobjede, to je bio naš cilj večeras, ostvarili smo ga vrlo teško, Split je igrao dobru obranu, dobro ih je posložio moj kolega Vjekoslav Lokica. Po mom planu mi se nismo previše kretali kako smo željeli, ali bravo igračima pošto su vjerovali u pobjedu do posljednje minute.

Što ste rekli igračima na poluvremenu?

Dao sam im upute da igramo baš do zadnjeg zvižduka suca, ukoliko vjerujemo onda i zabijamo u zadnjoj sekundi, važna su tri boda i takav start u prvenstvo. Vodim ih večeras sve na pivo, a već sutra priprema za našeg slijedećeg suparnika Oleksandriju, kreće regeneracija i ozbiljan trening!

Hajduk je došao do dvije uzastopne pobjede u gostima, nije to običan događaj. Vinkovci Split, teške pobjede u gostima?

Sad su već tri, Oleksandrija… Aaaa, mislite prvenstvene. Pustimo što je bilo, radostan sam zbog toga što igramo na dva kolosijeka i dobro guramo. Ekipe padaju nakon europskog ispita, zato puno mijenjam igrače, ja hoću ostvariti balans i da se svi dokažu. Mi još nismo sasvim uigrani, pobjedi se ne gleda u zube, a Split je sa svoje strane odigrao super!

Ohandza?

A šta da vam kažem, sve ste vi sami vidjeli…….. klasni igrač, igrač više kategorije!

Bokovi, odnosno bekovi, krila gdje su bili , jako su loše djelovali?

Bokovi kažete. Vi ste vidjeli bokove? A ja sam im kazao na poluvremenu da ih nisam ni vidio. Ma znate, nikad ne vrijeđam ja igrače, ali kritiziram. Večeras nismo igrali loše, ali ima i suprotan tim koji je dobro parirao. I njih se nešto pita. Imali smo tri-četiri šanse, htjeli smo igrati preko bokova, da okrećemo strane, nismo uspjeli u naumu. Nisu ni bokovi krivi, Split nas je dobro pokrio… Vrlo sam pozitivan, momci su stekli samopouzdanje, povjerenje i stvar ide prema gore!

Uzbrdo, znači, a tko vam sve fali?

Imali smo danas pet sati Nadzorni odbor, pričali, trebamo zadnjeg veznog, desnog bočnog i krilnog napadača, tu smo nekako najtanji.

Momčad kao da vam stoji nagnuta na lijevu stranu?

Imate pravo. Vikao sam da okreću stranu, ali oni nisu, nisu mogli. To nije bila taktička smicalica, nego nismo ostvarili balans igre. Split je dobro blokirao, svaka čast kolegi Lokici, a mi se nismo dovoljno kretali. Ipak, sretan sam zbog pobjede!

Kako ste doživjeli Vlašića, kakav je bio po vama?

Nije on bio loš. Pazite on je jedan od glavnih igrača Hajduka ovih mjesec dana po učinku. Ima 19 godina i bilo bi previše očekivati od njega da je najbolji svaku utakmicu. On se puno žrtvuje i mijenja poziciju.

Hoćete li sad na pivo?

Moram pitati moje igrače gdje idu, pa da idemo zajedno!

 

 

 

By | 2016-08-01T00:23:45+02:00 31.07. 2016.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment