Radošević o Hajduku: Kao da nikad nisam otišao…..

U društvu glasnogovornika Ante Bilića u press salon stigao nam je novi ighrač Hajduka. Hajduk je doveo u klub igrača koji je tu i ponikao. Nakon četiri i pol godine koje su prošle, Josip Radošević vratio se u Hajduk, ima 23 godine i iza sebe iskustvo međunarodnog igranja u talijanskoj, španjolskoj i austrijskoj ligi. S tim da je ovaj dio van Hajduka jedno kratko vrijeme proveo i u Rijeci. Tadašnji transfer u Napoli vrijedan je bio više od tri milijuna eura i gotovo je spasio Hajduk. Prvo je kazao o proteklom vremenu:

Dosta je vremena prošlo, gotovo pet godina, osjećam se kao da sam bio ovdje cijelo vrijeme, kao da nikada nisam ni otišao iz Hajduka. S nogometne strane sam iskusniji i zreliji, imam obitelj, dijete je na putu, dosta se stvari promijenilo. O mom povratku u Hajduk prevagnula je odluka supruge Ružice i mene je prevagnula. Vidio sam pozitivnu priču ljudi koji vode Hajduk, sebe sam vidio u toj priči. Siguran sam da je ovo jedna stepenica više u mojoj karijeri.

Svi su se začudili oko njegova povratak u Hajduk. Posebno bio je nekako iznenađujući s obzirom na to da je s Red Bull Salzburgom osvojio duplu krunu….
Iza mene je dobra sezona, imao sam i neke izdašnije ponude od Hajdukovih, ali prevagnula je želja za povratkom 
Svaka liga ima neke svoje stvari, Španjolska je na mene ostavila najveći dojam. Tamo se uživa u nogometu na specifičan načinRadošević press 2

Ove je sezone sa Salzburgom igrao Europsku ligu, a to je i Hajdukova želja.

Nadam se da ću opet igrati Europsku ligu. Vjerujem da je to i realno.

Kao 18-godišnjak je debitirao za Hrvatsku, do pojave Alena Halilovića bio je najmlađi debitant u povijesti “kockastih”. Ali, nakon te utakmice protiv Belgije u rujnu 2012. godine više nije zaigrao.

Moje vrijeme dolazi. Za to mi ne treba nuđenje. Ne želim se nametati preko izjava, želim uživati u svakom treningu, i u svakoj utakmici, pa što dragi Bog da. Naravno, reprezentacija je moja želja.

Od dana kada je bio u Hajduku zatekao je tek Dantea Stipicu. A tada je bio trener Mišo Krstičević.

Stipicu sam zatekao, samo je on ostao iz dana kada sam bio u svlačionici. Trener Mišo Krstičević imao je veliku ulogu u mojim počecima u prvoj momčadi Hajduka, trenirao me u juniorima, imao sam s njim otvoren razgovor, nakon što smo popričali odlučio sam potpisati ugovor.

 

U Rijeci je proveo dio karijere.

Klubovi su se dogovorili, nisam imao izbora. Vrijeme provedeno u Rijeci je bilo dobro, čestitam momčadi na osvojenom prvenstvu i kupu. Ne plašim se nekih reakcija zbog toga što sam igrao u Rijeci.

Svjestan je velikih očekivanja, koja su pred njim. Radošević je jedan od vođa ovog Hajduka.

To su normalne stvari, neće biti problema, sebe ću podrediti momčadi. Imam kvalitete i iskustvo za guranje momčadi prema naprijed. Dolazim kao drugačiji igrač nego onaj, koji je otišao. I po pitanju izvedbe.

Jeste li otišli prerano u Napoli ?

U tom trenutku nije bilo izbora, zvali su me i kazali da će za Hajduk biti teško ako tada ne odem. Prihvatio sam sve. Radošević

Koga smatrate da je ostavio najbolji nogometni dojam iz vaše i suparničke svlačionice…..

Messi mi je ostavio najveći dojam, vidio sam s kakvom lakoćom igra nogomet, oduševio me. Jedno je vidjeti ga na televiziji, a nešto sasvim drugo je uživo. Ne sjećam se jesam li ga dohvatio, koliko sam uspio uhvatiti, hahaha. A od igrača s kojima sam igrao oduševio me Cavani, vidi se koliko ulaže u sebe, koliko je željan uspjeha

By | 2018-01-31T14:35:22+01:00 06.06. 2017.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment