Robert Jandrek odlazi iz Hajduka!

Robert Jandrek više nije igrač Hajduka. Dvadesetdvogodišnjem krilu krajem lipnja istekao je dvogodišnji ugovor s Bijelima.

Jandrekov nogometni put započinje sa svega sedam godina u omladinskoj školi sinjskog Junaka. S 12 godina odlazi u Omladinac iz Vranjica kod trenera Harija Vukasa na čiju preporuku stiže i među Hajdukove kadete. Dvije godine proveo je među Bijelima, onda odlazi u NK Glavice, a ubrzo se vraća i u svoj matični klub. Zadnju juniorsku sezonu odradio je pak u zagrebačkoj Lokomotivi, a prve seniorske minute zabilježio je u Junaku.

Kao većini dječaka rođenih u Dalmaciji, san mu je bio dolazak u Hajduk. Njegov talent prepoznao je trener Burić pa se Jandrek pridružio Bijelima u siječnju 2016.godine uoči zimskih priprema. Kako je Hajduk tada u napadu imao Ohandzu, Futacsa, Saida i Ercega, Robert je završio u drugoj momčadi Hajduka koja je tada još bila trećeligaš. U prvoj sezoni kao krilni napadač u Hajduku II odigrao je 26 utakmica i postigao dvanaest golova, dovoljno da pomogne svom Klubu pri ulasku u Drugu HNL. Za prvu momčad Hajduka debitirao je kod trenera Joana Carrilla 31.ožujka 2017. kada je u prvenstvenom susretu protiv zaprešićkog Intera u 89.minuti zamijenio Saida, a do kraja sezone nastupio je u još 4 susreta. Jesenski dio sljedeće sezone igrao je za prvu momčad, ali i za drugu. Za prvu momčad nastupio je u 6 utakmica, a svih 90 minuta odigrao je u Kupu protiv Oriolika. U veljači ove godine odlazi na posudbu u NK Dugopolje i već u svom debiju postiže pogodak, a u dugopoljskom dresu upisuje ukupno osam nastupa u Drugoj HNL.

Jandrek je polivalentan igrač – dok je bio Hajdukov kadet igrao je samoinicijativno na desnom beku, u Lokomotivi je pak vladao sredinom terena, prirodna pozicija mu je desno krilo, ali snalazi se i na lijevom. Nosio je bijeli dres s brojem 47 u spomen svojoj pokojnoj majci, a kao uzora ističe nekadašnjeg suigrača Nikolu Vlašića.

Iako neki spominju kako Jandrek odlazi u zagrebački Rudeš, još se ne zna gdje će mladi igrač nastaviti svoju karijeru. Od svog voljenog kluba posebno se emotivno oprostio putem društvene mreže: „Dragi hajdukovci, ovom prilikom bih se htio porukom oprostiti od svog najdražeg kluba na svitu…Najbolje 3 godine u mojoj karijeri…Bilo je puno neopisivih trenutaka, posebno što sam imao čast biti kapetan Hajduka, moj debi u Zaprešiću i pobjeda protiv Dinama na Maksimiru…Pored svega, najvažniji su mi moji suigrači i prijatelji koji će mi ostati za cili život…Hvala vam za sve…Ponosan sam što sam uspio istrčati na Poljud u dresu Hajduka i tako ispunio svoj dječački san i san svoje mame koja me ponosno gleda sa neba… Volim te mama!! Zauvik jedan od vas…“

By | 2018-07-22T22:11:18+02:00 22.07. 2018.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment