Slaven Bilić: Hajduk je gigant , način života !

Splitski strateg Slaven Bilić (51), koji trenutno vodi engleski West Bromwich Albion dao je ponoćni live Facebook intervju BiH sportskom novinaru Sabahudinu Topalbećireviću. Nama su se zanimljiva bila tri pitanja pa vam ih prenosimo:

Nisam puno toga kao igrač osvojio niti igrao Ligu prvaka. Najdraža pobjeda mi je nad Crvenom zvezdom koja je tada bila veliki faovorit i to je jedna od najvećih pobjeda Hajduka. Gpč

O svom Hajduku priča ovako:

“Ima klubova koji mnogo znače gradu i regiji, a Hajduk je nešto više. Hajduk je gigant. Ima takvih klubova, ali Hajduk je način života. To je Napoli, to je Marseiles to je Leeds, osjetio sam to, to su giganti. Imaju priliku sa Stanićem i Tudorom nešto napraviti, ali do kad budu imali uteg Dinama u smislu da dogodine nešto moraju, to je gotovo nemoguća misija. Oni moraju biti koncentrirani na sebe i da se prema Rijeci i Osijeku naprave razliku kakvu Dinamo ima prema njima… A onda mogu još korak naprijed, kad si stabiliziran ideš kmorak naprijed.”

Hrvatska je bila treća na svijetu, igrala finale zadnjeg Mundijala. BiH i Srbija uvijek su pune velikih imena, ali nikada i rezultata na hrvatskoj razini…

“Srbija i BiH imaju kvalitetu, već generacijama imaju igrače koji igraju u najvećim europskim klubovima, ali nisu kao mi, nemaju rezultate kao Hrvatska. Ne znam zašto, ali očigledno im nedostaje naboj koji mi Hrvati sigurno imamo.”

Tema je bio i bjegunac od hrvatskog pravosuđa, Zdravko Mamić (60). Što Bilić misli o njemu:

“Zdravko je napravio Dinamo uspješnim, on je najzaslužniji za to. Kad pogledamo sve te igrače koji su stvoreni kroz Dinamo… On je jedan nevjerojatan menadžer i šef kluba. Naravno da su ove druge stvari jako negativne što se tiće njega, naravno ako to istina. Dok sam vodio reprezentaciju imao sam jako korektan odnos s njim.”

By | 2020-04-16T22:43:01+02:00 16.04. 2020.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment