Slaven Marasović, predsjednik NO: Ostavka bi donijela dodatnu nestabilnost!

Hoćete li Vi, i ostali članovi Nadzornog odbora podnijeti ostavke?

– Ne. Ne smatramo to ispravnim u ovom trenutku, raspisani su izbori. Ostavka bi donijela dodatnu nestabilnost u trenutnoj situaciji.

Mislite li da treba napraviti promjene u izboru koje će provoditi Udruga? Koje su Vaše preporuke s obzirom na iskustva koja imate iza sebe?

– To je pitanje prvenstveno za Udrugu Naš Hajduk. Mi imamo trogodišnje iskustvo, ukoliko Udruga bude nas pitala za naše stavove, preporuke ili ideje koje imamo, mi ćemo njima odgovoriti na takav zahtjev. U javnosti ne mogu iznositi takve stavove.

Hoće li se NO javnosti obratiti nekom širom rekapitulacijom svog mandata gdje bi se možda znale i pojedinačne odluke nadzornika u vezi nekih događaja iz prošlosti?

– NO je tijelo koje služi tome da informacije koje su povjerljive u Klubu raspravlja na sjednicama Nadzornog odbora. Nije svrha Nadzornog odbora da za sve što se događa u Klubu izvijesti javnost. Svrha NO je da nadzire upravljanje Klubom, a Uprava Kluba treba informirati javnost o događanjima u Klubu. Po pitanju toga hoćemo li izlaziti s nekom rekapitulacijom, na to trenutno nemam odgovor. Moram se posavjetovati s cjelokupnim Nadzornim odborom.

Na koje procese ste ponosni, a gdje ste možda radili neke pogrješke? Što biste drugačije napravili?

– U priopćenju sam naveo procese koji su započeti, procese koji su realizirani te procese za koje smatram da su mogli biti brži, odnosno da su lošije ocijenjeni. Smatram da NO može i mora djelovati kvalitetnije, ali bilo je dosta kvalitetnih stvari.

Možete li nam objasniti kako će funkcionirati NO u sljedeća tri mjeseca do novih izbora? Znači li to da vi pristajete na prijevremeno povlačenje s obzirom da vam mandat ističe na ljeto iduće godine?

– NO će funkcionirati normalno, kao i do sada. Ovo su redovni izbori, mi smo u četvrtoj godini mandata. Nisu prijevremeni, bilo kada se u četvrtoj godini mogu raspisati novi izbori.

Član Nadzornog odbora, Denis Kosor, rekao je da svi iz NO trebate preuzeti odgovornost, da se odluke u tom tijelu ne donose kako bi trebale. On je samim time prozvao Nadzorni odbor da ne radi dobro…

– NO djeluje i radi na sjednicama NO. Svaki nadzornik, ukoliko želi, se može obratiti javnosti, to je njegov stav. I prije su nadzornici najavljivali da će odstupiti, pa bi odstupili, a NO bi nastavio funkcionirati najnormalnije i dalje.

Kako gledate na sadašnju situaciju u Hajduku, kako se možemo izvući iz ove situacije?

– Trenutna situacija u Klubu je uvjetovana ponajprije rezultatima, to je činjenica za nogometni klub. Naveo sam procese koji su pokrenuti, smatram da ima puno posla ispred nas. Čim se više tog posla bude odrađivalo, situacija će biti bolja. Moram reći da smatram kako je klub napredovao u protekle dvije-tri godine kada smo došli bila je gora situacija nego sada, pogotovo financijski. Trenutno imamo dosta aktivnosti koje su pokrenute te smatram da su napravljeni određeni preduvjeti za daljni napredak kluba.

Kako komentirate prebacivanje ove trojice igrač u drugu momčad?

– To je apsolutno samostalna odluka struke u Klubu. Oni procjenjuju, u suradnji s trenerom prve momčadi, što je najbolje za momčad. Što se tiče NO, nas zanima je li sve u skladu s propisima, nemamo daljnjih komentara na samu odluku.

Spominjali ste da je NO podržao ulaganja u prvu momčad, na način da se ne ugrozi financijska stabilnost kluba. Međutim, i predsjednik Huljaj je nedavno govorio kako su ovoljetne prodaje igrača bile nužne jer je bila ugrožena likvidnost Kluba. Možete li nam to malo pojasniti?

– NO nije osigurao sredstva, NO je podržao ulaganje u prvu momčad obzirom da je struka na sjednicama Nadzornog odbora utvrdila da Klub može postati konkurentniji jedino većim ulaganjem u uvjete za rad i u prvu momčad. Stoga smo mi to podržali i tražili da se ne ugrozi financijska stabilnost Kluba. Ono što je bilo u proteklom periodu je da je stvorena slika da Hajduk mora prodavati. Ne mora prodavati Hajduk. Svaki klub u prijelaznim rokovima prodaje igrače pa tako i Hajduk u ovom prijelaznom roku. U proteklom razdoblju, u bilo kojem ljetnom prijelaznom roku, da Klub nije prodavao, bio bi u istom problemu. Trenutno je Hajduk financijski stabilan klub. Imamo dovoljno sredstava da u budućem razdoblju možemo funkcionirati najnormalnije. Na daljnja pitanja o tome će vam odgovarati predsjednik Uprave sukladno razvoju događaja do kraja prijelaznog roka i planovima za sljedeći prijelazni rok.

By | 2018-08-22T13:55:01+02:00 22.08. 2018.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment