Solin startao s pripremama!

Dvadesetosmoricu nogometaša imao je trener Solina Marko Lozo na večerašnjoj ⁷prozivci i uvodnom treningu na igralištu pokraj Jadra. U odnosu na lani, ostalo je u Lozinom kadru samo sedam prvotimaca, dok je priključen veliki broj juniora Solina. Važno je naglasiti i da su u okviru suradnje s HNK Hajduk stigli već s Poljuda i Mateo Jurić-Petrašilo i Antonio Klarić Kukuz koji su lani s Bijelima ispisali lijepu europsku priču ulaskom u finale Lige prvaka mladih. Još nekoliko hajdukovaca, prema dogovoru, očekuje se nakon povratka prve momčadi s priprema u Sloveniji, što je još jedna potvrda izvrsne suradnje između Hajduka i Solina koja je dogovorena i postala službenom prošle sezone. U⁷pravo Hajduk, i to juniori, koje sada trenira lanjski trener Solina Toni Golem bit će prvi test solinskim nogometašima. Dvoboj je planiran za iduću subotu, za devet dana, u Solinu.
Nakon uvodnog pozdravka predsjednika Solina Miroslava Delića, okupljene igrače i stožer pozdravio je i sportski direktor Vik Lalić. Solinjani su odmah krenuli i s prvim treningom, za petak su predviđene obveze i tijekom jutra i poslijepodneva. Testovi će se sutra odraditi na Poljudu, a trening u Solinu.
U odnosu na prošlu sezonu među Solinjanima više nisu Stephen Chinedu, Luka Mamić, Nikola Kušeta, Ante Topić, Duje Ninčević, Šime Puljić i Tvrtko Buljan. Novo je lice pojačanje iz Zadra, bivši igrač Dinama, Istre 1961 i Krke, krilni napadač Dino Kapitanović, dok posebno veseli i povratak Dina Klarića što se također može smatrati velikim pojačanjem. Klarić je, podsjetimo, povratnik u kadar nakon teže ozljede tijekom prošle sezone, operacije i dugotrajnog procesa oporavka. Danas je odradio trening, istina, još po posebnom programu, ali njegov je povratak iznimno značajan za momčad Marka Loze. Osim navedenih novih igrača, prvim trenzima se priključio i značajniji broj nogometaša iz dalmatinskih niželigaških klubova koji će se u predstojećem razdoblju pokušati nametnuti treneru Lozi i njegovom stručnom stožeru.
Osim dvoboja s juniorima Hajduka, Solin je dogovorio pripremne dvoboje sa Zadrom i Hrvacama te je potvrdio sudjelovanje na turnirima u Vranjicu i Zmijavcima.
By | 2023-07-06T22:29:59+02:00 06.07. 2023.|dalmatinski-balun|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment