U srijedu Hajduk doznaje suparnika u Europi!

Danas vam najavljujemo i ždrijeb Konferencijske lige koji je već u srijedu (13:30 sati) radi se o drugom pretkolu a u jednom potu biti će i Hajduk. Ono što je poznato je da Hajduk u taj ždrijeb ulazi kao nositelj. Datumi odigravanja utakmica su  22. i 29. srpnja 2021 godine. Grupna faza u Konferencijskoj ligi donosi 2,94 milijuna eura, a toliko ove sezone donosila grupna faza Europske lige. Tri hrvatska kluba natjecat će se u Konferencijskoj ligi, a Dinamo ide u kvalifikacije za Ligu prvaka (ždrijeb sutra). Klubovi koji ispadnu u kvalifikacijama za Ligu prvaka imaju ‘popravni’ u kvalifikacijama za Europsku ligu, a oni koji ispadnu u kvalifikacijama za Europsku ligu, mogu osigurati plasman u Konferencijsku ligu. Evo svih klubovi s kojima se Hajduk može sastati:

Aris (Grčka), Servette (Švicarska), KuPS (Finska), Dynamo Brest (Bjelorusija), Dunajska Streda (Slovačka), Hafnarfjardar (Island), Ashdod (Izrael), Sutjeska Nikšić (Crna Gora), Santa Coloma (Andora), Partizani Tirana (Albanija), Valeranga (Norveška), Hammarby (Švedska), Häcken (Švedska), Elfsborg (Švedska), Lokomotiv Plovdiv (Bugarska), Arda (Bugarska), KF Laçi (Albanija), Europa FC (Gibraltar), FK Liepaja (Latvija), Levadia Tallinn (Estonija), Sepsi (Rumunjska), FC Drita (Kosovo), Kesla (Azerbejdžan), Sumgayit (Azerbejdžan), La Fiorita (San Marino), Stjarnan (Island), Tobol (Kazahstan), Shakhtyor Karaganda (Kazahstan), Puskás Akademija (Mađarska), Újpest (Mađarska), Torpedo Zhodino (Bjelorusija), Raków (Poljska), Pogon Szczecin (Poljska), Slask Wroclaw (Poljska), FK Shkupi (Makedonija), Petrocub (Moldavija), NSI Runavik (Farski Otoci), Coleraine (Sjeverna Irska), Tre Penne (San Marino), Široki Brijeg (BiH), Žilina (Slovačka), Bala Town (Wales), Gzira United (Malta), Breidablik (Island), FK Panevezys (Litva)

Prođe li se dalje, Rijeka će sigurno biti nositelj u 3. pretkolu. Hajduk je trenutno drugi ispod crte nositelja, što znači da bi se u nositelje mogao ugurati ako dva nositelja ispadnu u 2. pretkolu. Osijek nema realne šanse da bude nositelj u 3. pretkolu jer je ispred njega čak 16 klubova.

Ždrijeb 3. pretkola održat će se 19. srpnja, a prve utakmice na rasporedu su 5. kolovoza.

By | 2021-06-14T18:18:28+02:00 14.06. 2021.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment