Stanko Jurić: Protiv nas nitko ne igra otvoreno!

Hajdukov vezni igrač Stanko Jurić bio je novinarina na dispoziciji pred susrete u posljednja dva kola. Zanimljivo je kako Jurić vidi ovaj zadnji susret s Goricom:

Mislim da nam se sve poklopilo. Zabili smo rani gol. Sve ekipe se na Poljudu povuku, čak i Dinamo. Gorica se nakon našeg gola morala otvoriti. To je idealna situacija za nas. Protiv nas nitko ne igra otvoreno.

Jurić je iskreno pojasnio kako vidi svoje nastupe…

Posljednjih nekoliko utakmica puno više radim za ekipu nego što se to vidi. Trener zna koliko donosim ovoj momčadi. Utakmica s Goricom meni nije bila ništa bolja nego zadnjih nekoliko, ali mi se čini to ne vidi nitko. Ova formacija je ofenzivnija nego kada smo igrali s trojicom u posljednjoj liniji. Kada se igra s četvoricom to ima neke prednosti i mane, ali činjenica je da dolazimo s više igrača u završnicu.

Stalna je priča koji je sustav najbolji, šta vi kažete ?

Meni je s trojicom u zadnjoj liniji lakše, ali kada igramo s četvoricom to mi je draže. U ovoj formaciji ja i Fossati moramo puno toga pokrivati. Trener najviše i komunicira sa nama dvojicom.

Šibenik je pred vratima kako vidiš taj ogled?

Svima je jasno da moramo pobijediti u ove preostale dvije utakmice. Svima nam je fokus na Šibeniku. Hrabro idemo po tri boda, pa ćemo vidjeti što će biti. Ne razmišljamo o drugim rezultatima. Fokusirani smo na sebe i zadatke koje trener stavi pred nas.

Sa Šibenik ove sezone stalno je bilo “tvrdo”?

Šibenik igra dobro ove sezone. Imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca. Uvijek su nam bili nezgodni, zatvore se. Vidjet ćemo kako će igrati u nedjelju. Moramo dati sve od sebe i nema straha.

Hit tema je mladi Stipe Biuk ?

To je iznenađenje za sve. Stipe ne samo da je pokazao da može biti ovdje, nego je zadnjih par utakmica prevaga. To nismo očekivali. Siguran sam da ima još takvih u juniorima i da bi trebali što više forsirati igrače iz naše škole. Iz godine u godinu nam pokazuju da oni koji bi se tu trebali uklopiti, čine razliku, što i nije normalno.

Kakav je Stipe Biuk na treninzima?

Odmah od samog početka njegovog rada u seniorima kada je došao na prvi trening rekao sam: ‘Što je ovo’? Posebno me kod njeg oduševljava mentalni sklop. Nema niti malo respekta ni straha prema ikome. To smo vidjeli i protiv Dinama na Maksimiru. On gori od samopouzdanja.

By | 2021-05-15T02:00:26+00:00 15.05. 2021.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment