Što očekivati u nedjelju?

Početak druge polusezone konačno nam vraća lijepe slike na Poljud. Podsjetimo, ako je uopće bilo moguće zaboraviti, Hajduk je još na derbiju zbog incidenta navijača, kada je teško ozlijeđen jedan vatrogasac, kažnjen s četiri prvenstvene utakmice bez prisutnosti gledatelja na Poljudskoj ljepotici.

U nedjelju se, nakon 126 dana praznog Poljuda, navijači konačno vraćaju svom izvoru sreće. Što možemo očekivati u toj utakmici? Vratimo se prošlom vikendu jer je ipak utakmica u Osijeku postavila dobre temelje boljoj polusezoni Bijelih. Bez nametanja ikakvog pritiska, u prethodnu smo nedjelju vidjeli odlučniji, sigurniji i rastrčaniji Hajduk, Hajduk koji ne posustaje nakon postignutog pogotka i Hajduk koji konačno ima petlju. Ne želimo tu pobjedu u Gradskom vrtu dizati u nebesa, ali Hajduk je u tom susretu prvi put ove sezone pobijedio momčad koja je na prvenstvenoj tablici bolje plasirana od njega. I, uz to je dobio Osijek , neugodnu momčad od koje su dotadašnja tri susreta ove sezone Bijeli bili tri puta poraženi. Pripreme su očito, iako su bile nešto kraće nego dosad, dobro došle treneru Oreščaninu da bolje upozna momčad, ali i ono još bitnije – da im usadi ideju igre. Što je trener Oreščanin sa svojim stožerom uspio u ova 2 i pol mjeseca? Prvenstveno, uspjeli su igračima vratiti vjeru u njih same – razgovorom ih osloboditi teškog pritiska i pustiti da rade ono što najviše vole i znaju. Sljedeće, priliku su dali mladim igračima i učvrstili njihovo dotad poljuljano samopouzdanje što ih je oslobodilo i osamostalilo u igri pa se usuđuju, primjerice poput Nejašmića, više pucati na gol. Također, poboljšana je i učinkovitost Hajdukovaca pa su u pet službenih prvenstvenih susreta pod vodstvom trenera Oreščanina ostvarili tri pobjede i dva tijesna poraza (1:2 od Osijeka i 0:1 od Dinama). Zahvaljujući njima ponovno možemo gledati Hajduk koji zna kontrolirati utakmicu, koji napada, koji se zna braniti i koji daje sve od sebe na terenu.

Vratimo se mi na ono prvotno pitanje… Što očekivati u nedjelju? Pune tribine. Što bi se drugo moglo i očekivati u utakmici na kojoj se navijači vraćaju omiljenim tribinama nakon 126 dana posta? Što još očekivati u nedjelju? Prelijepe scene simbioze Hajduka i njegovih navijača, izljev emocija i, nadamo se, pobjedu Bijelih. Zato, zovi čovika, povedi brata, sestru, mamu, tatu, ma i baku i djeda, prijatelja, kuma ili pak kolegu s posla. Napunimo tribine Poljudske ljepotice i povedimo Bijele do pobjede!

 

Fotografija: Diana Mor

By | 2019-02-08T23:28:23+01:00 08.02. 2019.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment