Susjedski derbi Solinu i Junaku donio remi!

Susjedski derbi začelja 2.HNL donio remi!
NK SOLIN – NK JUNAK 0:0
Solin, Stadion Pored Jadra. Sudac: Ante Čulina (Zagreb) Pomoćnici: Vinko Podrug (Zagreb) Josip Bošnjak (Zagreb). 4.sudac: Toni Dadić (Zagreb). Delegat: Marinko Tadić-Šutra (Otok)
NK Solin: Bender – Relota, Taraš, Vulikić, Matova – Veljača (od 71′ Čovo), Kušeta, Zeljković, Repić – Durdov, Laušić. Trener: Ivan Matić
NK Junak: Runje – Vardić, Markovina, Vuković, Malenica – Jandrek (od 64′ Seo), Bilić, Barač (od 64′ Fuštin), Jenjić, Bašić-Šiško – Andrić (od 77′ Mastelić). Trener: Stipe Balajić.
O zanimanju gledatelja za ovaj derbi začelja dalmatinskih klubova najbolje svjedoče slike za obližnjeg mosta. Iako je utakmicu Junak otvorio prigodom Solin je bio opasniji takmac. Prigoda Repića i prečka mladog Veljače mogle su donijeti prednost domaćinu ali malo vratar Runje a malo i sreča su bili na kontra strani. U 32 minuti Solin je u jednoj minuti imao tri prigode šut Repića, prigoda Zeljkovića i prazna vrata Kušete ali je rezultat i dalje ostaje isti. Do poluvremena nismo vidjeli nove opasnosti pa smo dojma da je Solin puno bolja momčad koja to nije materijalizirala. Na otvaranju drugog dijela Laušić je imao novu veliku prigodu ali silovit šut je išao preko vrata. Nove prigode pred Runjom bilježimo i u 55 minuti ali opet nema pogotka. Novu prigodu Laušić je upropastio lošim udarcem u 79 minuti. U konačnici remi s kojim jedno može biti zadovoljan sastav Stipe Balajića dok domaćin nastavlja s brigama kako prigode pretvoriti u pogotke.
Preostali dalmatinski ligaš koji je igrao ove subote Croatia iz Zmijavaca pobjedila je u Rijeci domaći sastav Opatiju sa 2:3 pa momčad koju vodi Vik Lalić ide kući s tri vrijedna boda. Strijelci za Opatiju su bili Weitzer i Pejanović a za Croatiu Mrkonjić, Šuto i Gudelj.
By | 2020-11-28T18:40:18+00:00 28.11. 2020.|dalmatinski-balun|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment