Trener Vulić uoči Osijeka: Osijek ima dobru i kvalitetnu momčad, apeliramo na našu publiku da se suzdrži od upotrebe pirotehničkih sredstava

Momčad Hajduka sutra očekuje susret 10.kola HT Prve lige gdje će na Poljudu ugostiti trećeplasirani Osijek. Na današnjoj press konferenciji trener Vulić prokomentirao je sutrašnji dvoboj:

– Dobra su ekipa, „igraju dobar balun“, ali kao i svakom protivniku kada igramo doma, moramo im dati do znanja da dolaze na Poljud.

Na početku sezone Osijek je s 4:1 dobio Hajduk koji je tada vodio Kopić. Osjećate li kod igrača neki inat da se to „revanšira“?

– Nećemo revanše. Nas zanimaju tri boda i moramo učiniti sve da ih osvojimo. Što je bilo prije, to znam. Bila je jedna utakmica gdje nas je Osijek istukao i uzeo bodove, a i vratar (Duka) je slomio ruku.

Osijek je napadačka momčad, u prošlom su kolu svladali Inter u gostima s 3:0. Jedan pogodak postigao je i Bočkaj koji sutra nije u konkurenciji zbog tri žuta kartona, koliko će im on nedostajati?

– To je pitanje za njihovog trenera. Bočkaj igra u reprezentativnoj formi i jedan je od glavnih igrača Osijeka. Osijek ima zbilja dobru i kvalitetnu momčad, oni su pripremili momčad da bude uz bok s Dinamom. Financijski su dobro posloženi i puno ulažu u balun što je meni drago za Slavoniju. Ali, još jedanput ponavljam, igramo ovdje u Splitu. Da dođe Manchester United, ne bih se puno zamarao protivnikom.

Nakon ovog kola slijedi reprezentativna pauza. Možete li od svojih igrača tražiti da daju maksimum, da se u ovoj utakmici bace na glavu, da dobiju dva – tri dana odmora i da pobijede?

– Mislim da smo svi svjesni koliko nama tri boda znače u ovom trenutku. Nama je svaka utakmica, otkako sam došao ovdje, malo finale. Tako ćemo pristupiti toj utakmici, moramo učiniti sve da utakmicu dobijemo, da damo svoj maksimum i da možemo pogledati svakoga u oči, to je najvažnije nakon utakmice.

Može li Mario Carević sutra biti na klupi, ide li njemu isto kazna kao i Hajduku nakon žalbe ili ga sutra nema?

– Nakon žalbe ide kazna, sutra će biti.

Je li Vama uobičajena ta situacija da dvaput zaredom, dva derbija sudi isti sudac?

– Ako je on najbolji sudac, onda mi je uobičajeno. Ako nije najbolji, nije uobičajeno. Bebek je dobar sudac. Najgore je ako ja sada kao trener moram razmišljati tko mi sudi i tko mi ne sudi. Smatram da je i on profesionalac kao i mi te da će se ponašati na terenu tako da sudi ono što vidi, a ne ono što mu drugi kažu.

Sutra je potencijalno zadnja utakmica s publikom na Poljudu ove godine, je li to razlog da se pozove publika da napravi ono što najbolje zna?

– Apsolutno. Našoj momčadi je potrebna publika, ove ostale četiri utakmice neće biti lako igrati ovdje na Poljudu bez publike. To i da igra Barcelona, nije lako igrati bez publike. Prvo bih htio reći da mi svi u klubu, ja kao trener i cijela momčad, pa i uprava, suosjeća s ovim što se dogodilo vatrogascu . Zbilja apeliramo na našu publiku, koja je za mene najbolja na svijetu i uvijek će biti, da se suzdrži od takvih stvari. Moglo je neko dijete uzeti tu napravu, mislim da to nije potrebno nikome. Neka budu ono što jesu, najbolji i da se tako ponašaju.

Kakva je situacija u Vašoj momčadi, tko može, a tko ne može? Kakav Hajduk očekujemo, ipak će to biti drugačija utakmica nego protiv Dinama gdje je obrambeno sve dobro funkcioniralo, ali sada treba do pobjede…

– Slažem se s Vama, normalno da svaka utakmica donosi nove zahtjeve. Mi smo se pripremili za ovu utakmicu, znamo kakav je Osijek. Ja sam fokusiran na svoju momčad, ako mi budemo pravi u fazi obrane kao protiv Dinama i damo još 20-30% prema naprijed, neće biti problema. Što se tiče igrača, svi su na dispoziciji osim Stanka Jurića koji je osjetio probleme s aduktorima pa nije u konkurenciji za ovu utakmicu.

U odnosu na sastav protiv Dinama, hoće li biti promjena ili će biti nešto slično?

– Možda, ali vrlo malo. Otkako sam došao ovdje, zbilja sam zadovoljan kako momci rade i kako se odnose prema poslu. Volio bih da tako dočekamo kraj ovog prvog dijela sezone, nema razloga da tako ne bude. Normalno da će uvijek biti igrača koji manje igraju, koji više igraju, to je prirodno nezadovoljstvo. Sada sam zbilja jako zadovoljan s ovih 25 igrača i s ovim momcima iz B momčadi koje sam uzeo.

Pobjeda je bitna i važna jer donosi priključak vrhu…

– Svaka nama pobjeda je bitna i važna, nema razlike između ove pobjede ili bilo koje druge. Znamo da su pred nama tri boda i tako ćemo se ponašati, učinit ćemo sve da ih osvojimo, ja se nadam da ćemo nakon nedjelje ići svi skupa zadovoljni na jedan malo produženi odmor.

Poraz Lokomotive (Inter – Lokomotiva 2:1) otvara neku bolju perspektivu za lakši prodor do europskih mjesta…

– Daleko smo mi još od tih europskih mjesta, mi moramo prvenstveno ići iz utakmice u utakmicu i ne gledati što rade protivnici. Ako mi ne pobijedimo, nama ništa ne znači što je tko napravio. Moramo se fokusirati isključivo na sebe i učiniti sve da ovu utakmicu dobijemo. Za nas je, još jednom ponavljam, svaka utakmica malo finale i tako se moramo postaviti od prve minute. Igramo u Splitu, učinit ćemo sve da ovu utakmicu pobijedimo.

By | 2018-10-06T14:51:27+02:00 06.10. 2018.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment