Trener Vulić uoči Rijeke: Moramo napokon odigrati jednu pravu, mušku i hajdučku utakmicu

Nogometaše Hajduka u sklopu 12.kola HT Prve lige očekuje Jadranski derbi pa je trener Hajduka, Zoran Vulić, na press konferenciji najavio sutrašnji susret.

Kakva je situacija nakon dva poraza? Sigurno igračima nije lako… Osjećate li želju da srušite Rijeku?

– Prvo moram reći da imamo dosta pehova – ozlijedio nam se golman Posavec, Hamza, a Mijo Caktaš ne igra zbog kartona. Znate da nismo široki. Imamo tih malih problema, ali svi smo svjesni važnosti utakmice i mislim da samo tako moramo gledati, samo s našim radom, željom i agresivnosti možemo doći do cilja.

U tri derbija protiv Dinama, Osijeka i Lokomotive Vaši igrači nisu zabili nijedan gol, mislite li da je to problem kvalitete ili psihologije? Što ste radili u pauzi da se taj problem riješi?

– Normalno da smo radili puno na završnici, ali lako je raditi to na treningu, treba to provesti na utakmice kada imaš protivnika ispred sebe. Mislim da smo u svaku utakmicu ušli s tri napadača, tako jednostavno moramo i ovu. Ono što stalno govorim, ali što se ovdje izgubilo : Hajduk kada igra u Splitu mora biti agresivniji, moćniji. To se jednostavno izgubilo, sada je to druga tema za priču.

Informacije s treninga govore da ste dali igračima da igraju sa štitnicima kako bi pojačali tu agresiju… Je li to neka Vaša „caka“ koju inače upotrebljavate, odnosno što ste htjeli time postići?

– To je sastavni dio sportske opreme. Kako igraš utakmicu, tako moraš i trenirati, ja barem tako mislim. Ako ne nosim štitnike, kako ću ući oštro? Da mi netko uđe oštro, kako ću se obraniti? Pričamo o profesionalizmu, meni je to smiješno. To je isto kao da me pitate jesu li obukli kopačke. Svatko ima svoju praksu, ali mislim da profesionalac mora biti profesionalac.

Utakmice bez publike znaju biti posebno psihološki teške za igrače, mnogi od njih nikad nisu doživjeli takvu „neatmosferu“…

– Moram biti iskren da i ja nisam, ovo mi je prva utakmica da se susrećem s time. Normalno da će biti teško, ali, kako će biti nama teško, tako će biti i Rijeci. Normalno da će nam nedostajati naša publika koja je uvijek bila naš 12.igrač. Jednostavno, moramo se prilagoditi situaciji koja je ispred nas. Neće to biti samo ova utakmica, imamo još tri utakmice poslije toga, znamo da će biti, ali ovo jednostavno ne možemo promijeniti.

Ima li još nekih igrača koji su se u međuvremenu ozlijedili osim ovih koje ste već naveli?

– Nema, svi su tu na dispoziciji i mislim da jedva čekaju, barem ja jedva čekam tu utakmicu da počne, da ovaj negativan niz prekinemo. Mislim da je to vrlo bitno u ovom trenutku.

Koga od Riječana u aktualnom kadru posebno cijenite?

– Ima mali Pavelić koji mi se zbilja sviđa, Heber, Gorgon… Oni zbilja imaju široki kadar, imaju i na klupi dobre igrače tipa Puljić. Rijeka je jako dobra, jako kompaktna i izbalansirana momčad što kod nas nije slučaj.

Kako je momčad reagirala ovi dana na treninzima? Kakva je atmosfera u svlačionici?

– Normalno da nakon poraza ne može biti atmosfera kakva bi bila da smo pobijedili, prema tome treba ih dignuti. U ovom trenutku oni su za mene najbolji, boljih nemamo. Moramo se svi zajedno skupiti, odigrati jednu pravu, mušku, hajdučku utakmicu napokon, nešto slično kao protiv Dinama i onda možemo doći do bodova.

Rijeka je momčad koja je već godinama najbolja u iskorištavanju tuđih pogrješaka. Oni su u tom nekom čvrstom bloku i onda brzim izlaskom kažnjavaju svako pomicanje, gdje god nestane igrač, oni tu prođu. Hajduk opet ima najviše problema s tim pogrješkama, hoćete li to spriječiti tako što ćete odigrati dosta zatvoreno kao protiv Dinama? Bi li Vam bio dosta i bod?

– Ja bih bio tužan kada bih kao trener Hajduka rekao da bih bio zadovoljan bodom. Situacija je kakva je, svjesni smo da bodova nemamo pa nam je svaki važan. Mi ćemo izaći da utakmicu pobijedimo, a tijekom utakmice ćemo vidjeti što će se dogoditi.

Je li Vučur na klupi, hoće li Ismajli igrati, hoće li Lopez na klupu, a možda Božo Mikulić dobiti priliku?

– Meni je najteže kada moram mijenjati zadnju liniju, to je najgora stvar za trenera da negdje „curi“. Mi smo primorani na neke promjene. Hajduk sebi jednostavno više ne može dopustiti da svaku utakmicu prima golove. Ali opet, to je jedna druga tema za jedno drugo vrijeme. Sada se moramo fokusirati samo na Rijeku i učiniti sve da ne primimo gol, a da zabijemo. Iako, Rijeka je jedna fantastična momčad, jedan blok, ima odličnu tranziciju, ali što ćemo sad. Mi smo Hajduk i nešto će se i nas pitati, vjerujte.

Bišćan je doveo Rudeš u prvu ligu, s Olimpijom je osvojio duplu krunu. Sada je trener Rijeke, očito ima neku nit za te rezultate?

– Bišćan je sigurno naš mlad perspektivan trener. Iza sebe ima rezultate i to mu nitko ne može uzeti. Radi se o jednom dobrom treneru, ja mu zbilja želim svaku sreću, ali tek nakon Hajduka.

Svi ovdje volimo reći da i Real Madrid ne bi bio favorit kada bi došao na Poljud. No, s obzirom da nema publike, s obzirom na stanje na tablici, je li Hajduk uopće favorit u ovoj utakmici?

– Za mene je uvijek Hajduk favorit. Da je ne znam gdje, meni je Hajduk favorit. Tako ćemo se pripremati. Uđe li bilo kakav strah u momčad, neće biti dobro. Ja vjerujem da će moji momci sprovesti ovo što smo radili na treningu i da ćemo već jednom pokazati tu hajdučku krv. Iako, to je teško, to i sami znate jer ima puno igrača sa strane, ali jednostavno, došlo je vrijeme.

By | 2018-10-27T14:50:25+02:00 27.10. 2018.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment