Tudor nakon Osijeka: Nakon ova tri kola ćemo biti pametniji!

Današnji Hajdukov poraz u Hajduk Digital Live došao je prokomentirati i Hajdukov strateg Igor Tudor koji nije bio toliko razočaran kao Jradi…

– Što reći na utakmicu…Evidentno je da smo u jednom psihološkom momentu gdje je jedna težina u svlačionici koja se osjeti  i prije utakmice, a što je najgore – i kad počne utakmica. Na meni je da izvučem maksimum iz ova tri kola u jednoj teškoj situaciji, neprimjerenoj za klub kao što je Hajduk s obzirom na ovaj  niz poraza i općenito ovakvo stanje. Međutim, to nije prvi put, pa ni u ovoj sezoni, da se uđe u takav moment i ritam, to se i dogodilo već i s prijašnjim trenerom. Kažem, treba „ostati na brodu“ u ova tri kola, a onda ćemo sjesti svi zajedno i donijeti najbolje odluke za klub.

Nedostajao je brzi protok lopte, ali problem je i u samoj realizaciji. Maloprije je Bassel Jradi rekao da jednostavno ne zna što se događa  u trenutku kada Hajduk treba  postići zgoditak, da se zablokiraju kao da su se došli zezati na teren…

– Ma ne. Glupo je to reći nakon ove utakmice, ali momci su dali sve od sebe. Oni su stvarno dali sve od sebe, ali stvar je psihološke prirode. Jedna blokada koja se osjeća u ekipi već par kola i na meni je, kao treneru, da izvučem momčad iz toga. Iako je ona mlada i „zelena“, tako je kako je. To je moj posao. Svatko treba preuzeti svoju odgovornost – ja svoju, igrači svoju, i onda, kao što sam rekao, nakon ova tri kola ćemo sjesti i biti puno pametniji.

Dobro ste otvorili ovu utakmicu sve do tog pogotka Bočkaj, a onda i ozljeda Ismajlija…Jesu li to stvari koje su preokrenule tijek utakmice?

– Sve je bitno. Bitne su i pojedine ozljede igrača prije, netreniranje Jaira u kontinuitetu – sve su to male stvari koje čine razliku na kraju. Međutim, to je na kraju nebitno. Bitno je hoćeš li pobijediti ili izgubiti, i prikazati nešto gledljivo na terenu od strane tvoje momčadi. Normalno je da od početka imamo problem realizacije, problem golova je evidentan. Naša krila koja igraju, i koja ja uporno rotiram jer tražim nekoga da da gol od tih krila kao što su Čolina, Dolček, Brnić, Juranović, Jakoliš, Tahiraj… Tražim gol, tražim asistenciju. A, ima ih malo. Ako tome pridodamo i ne baš puno golova od strane napadača, ali i veznih koji isto malo zabijaju, onda je evidentno da imamo taj problem. A, ako ti ne daješ golove, onda je jako teško i pobjeđivati.

Imate problema i s prekidima…

– Pa prekidi su najviše razlog neiskustva. Kad je u pitanju jedna malo ozbiljnija momčad, onda ona ne prima golove takve vrste kakve mi primamo. Moram reći svoje mišljenje, ali nema opravdanja, uvijek trener mora preuzeti odgovornost za prekide i sve ostalo.

Tri su važne utakmice do kraja, ne može se još reći da je sve izgubljeno… Europa je još uvijek otvoreno pitanje, treba dići glave i odigrati preostale tri utakmice, Prvi na redu je Dinamo…

– Tako je. To je derbi. Kažem, stvar je da se dignemo u skladu sa svojim mogućnostima, preuzmemo svatko svoju odgovornost, psihološki dođemo na jedan nivo da odigramo dobru utakmicu. Kod nas se to ne događa, momčad trenutno ne igra u skladu sa svojim mogućnostima, vezanim uz psihologiju koja se osjeti prije utakmice u svlačionici. Ja radim konstantno na tome sa nekakvim alatima koje trener ima tijekom tjedna – na sastancima i tako dalje. Međutim, nisam zadovoljan rezultatima rada i korištenja tih alata koje ja kao trener imam. Mogu reći da mi se od prve minute nije svidio mentalitet momčadi. Međutim, što je, tu je. Treba nastaviti, treba se boriti, treba analizirati detaljno probleme koji su već kristalno jasni, dovršiti ova tri kola i onda sjesti i donijeti odluke koje su najbolje za klub.

 

By | 2020-07-05T22:38:41+02:00 05.07. 2020.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment