Tudor uoči Intera: Moj jedini fokus je odigrati dobru utakmicu!

Hajdukovce sutra očekuje posljednja utakmica ove sezone. U okviru 36.kola HT Prve lige Bijeli gostuju kod posljednjeplasiranog Intera iz Zaprešića koji će sljedeće sezone biti u drugoligaškom društvo. O dvoboju koji sutra očekuje Hajdukovu momčadi na današnjoj je press konferenciji govorio Igor Tudor…

Koliko je sve ovo što se događa utjecalo na atmosferu u momčadi? Ostavka predsjednika, razna priopćenja, sve ovo što se događalo na Skupštini? Je li momčad uopće spremna igrati u ovako teškim uvjetima?

– Momčad je baš dobro trenirala. Mislim da su igrači fokusirani uvijek na ono što je njihov posao s trenerom. Mislim da dolazimo iz dvije dobre utakmice, s Dinamom i Rijeke. Ovu utakmicu protiv Rijeke smo odigrali dobro po meni, vrlo je lako mogla otići i na drugu stranu. Želimo na najbolji mogući način završiti ovo prvenstvo, s jednom dobrom utakmicom. I ako je moguće, pobijediti.

Ne može se pobjeći o atmosferi koja je oko Kluba gdje se dosta spekulira i o Vašoj budućnosti… Iščekujemo Vaše očitovanje jer je Mario Stanić rekao da ćete ostati na klupi Hajduka dokle god Vi to želite…

–  Kako ja ne pratim novine, nemam te informacije o toj atmosferi o kojoj vi pričate. Imam stvari koje mi kažu ljudi unutar kluba i to su jedine informacije. Moj jedini fokus je odigrati dobru utakmicu protiv Intera. Cijela moja energija tijekom ovog tjedna je bila usredotočena na to. Ekipu sam vidio dosta dobro, ići ćemo i dalje s jednom standardizacijom. Nema Čoline jer je dobio nezgodan udarac tako da ne ide s nama na put, a ostali su svi tu spremni.

Vjerujete li da ova momčad koju imate na raspolaganju, uz Diamantakosa koji je pojačanje, ima dovoljno kvalitete za postizanje puno boljih rezultata na sve tri fronte u idućoj sezoni?

– Dobro, to pitanje nije za sada… Ima vremena za to pitanje, sada je najvažnije odigrati dobru utakmicu protiv Zaprešića.

Koliko će ovo biti mentalno zahtjevna utakmica s obzirom da je ovo kraj sezone, a da će nova vrlo brzo?

– Rekao sam igračima da ovu utakmicu, iako je zadnja, i iako po poziciji na tablici nije bitna, iskoriste kao potvrdu ove zadnje dvije dobre utakmice i kao pripremu za novu sezonu. Danas na ovom zadnjem treningu je bilo dosta dobro i intenzivno, ja volim da se tu uvijek ide jako dok se ne postigne neki potreban intenzitet treninga koji se ne prekida. Danas je to dosta brzo i kratko trajalo, momci su išli dosta žestoko i to mi daje optimizma za sutra, da ćemo odigrati dobru utakmicu.

Kako vidite Inter? Oni su odavno i matematički iz lige, gube, ali tijesno…

– Tako je. Ova priča nakon korone…Ne samo u Hnl-u, nego i u drugim ligama, ipak je jedna totalno druga i specifična priča. Pratim malo u Italiji kako Juve nije dobar, pa kako će osvojiti prvenstvo zato što su drugi loši. A u biti su svi isti. Nitko nije na nivou na kojem bi trebao biti, pa tako i u Hnl-u. Ako gledamo utakmice, Lokomotivu, Osijek, pa ovu zadnju – praktično su se tri boda odlučila na tri prekida. T o je vrlo lako, s prekidima na drugoj strani, moglo ići i na tu drugu stranu. I  bila bi sigurno druga situacija. Ali to je tako, to je sastavni segment igre koji je važan, na kraju, i za tablicu. Gdje će Hajduk završiti na jednom mjestu kojem ne pripada. I to je tako.

Inter ima par zanimljivih pojedinaca …

– Ovo što ste već rekli, Inter je uglavnom gubio s jednim golom razlike. I ovo s Rijekom, i s Osijekom, mislim čak i s Dinamom – sve je bilo u jedan bod. Jesu izgubili, ali s jednim golom razlike.

 

By | 2020-07-24T14:52:25+02:00 24.07. 2020.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment