UŽIVO: HAJDUK – CELJE 2:0

Poreč, Trening kamp Zelena laguna. Sudac: Antonio Melnjak (Rijeka). Pomoćnici: Luka Pajić, Marko Belan. Gledatelja 600. 
Strijelci: 1:0 Fossati (30′) 2:0 Vrcić (58′)
Hajduk: Lučić – Vušković, Simić, Prpić (od 80′ Bokevković) – Lovrencsics (od 72′ Mikanović), Pukstas (od 72′ Kalik), Fossati (od 80′ Grgić), Capan, Sahiti – Vrcić (od 80′ Mlakar), Kalinić (od 46′ Antunović). Trener: Ivan Leko
Celje: Obradović – Karničnik, Zec, Nemanić, Milić – Zabukovnik – Gorenc, Kouter, Bobičanec, Matko – Kargbo. Trener: Roman Pylypchuk. Još su igrali: Jorhar, Flis, Vuklišević, Klašnja, Stojinović, Mačak, Šporn, Vrbanec, Ajhmajer, Bajde, Matić, Popović, Bizjak.
Za ovu provjeru s Celjem trener Hajduka Ivan Leko opredijelio se za početnu postavu sa mladim snagama. Lekina zamisao s presingom i ovog puta se provodila iako prvi petnaestak minuta nije bilo izrazitih prigoda pred oba vratara. U 18 minuti Pukstas je imao dvije prigode prvu udarcem lijevom nogom a drugu glavom ali siguran je vratar Celja Obradović. Tri minute zatim Vrcić je imao veliku prigodu ali mu je udarac bio mlak i lak plijen za Obradovića. U 30 minuti dlanove publike na pljesak primorao je Marco Fossati udarcem sa preko 25 metara koji je završio u bližim rašljama i donio početnu prednost Hajduku. Do poluvremena ubilježili smo pokušaje udaraca Vušković i Kalinića ali oni nisu bili toliko dobri da bi završili u mreži Celja, pa se i rezultat minimalnog vodstva nije mijenjao. U 53 minuti na dobar ubačaj Capana, Vušković je pucao glavom preko vrata. Pet minuta potom pas Sahitija u peterac u velikoj gužvi Vrcić je uspio proslijediti u mrežu za povećanje vodstva na 2:0. Fenomenalnu akciju povukao je Simić i isturio Vrcića u novu šansu ali ovog puta mladi napadač nije bio precizan. Prigodu Kaliku uspio je obraniti vratar Celja. Pred sam kraj susreta mogao je Vušković povećati prednost ali je njegov udarac prošao tik uz stativu. Na kraju bilježimo da je novi kormilar Ivan Leko došao do treće pobjede u nizu na pripremama u Istri.
Foto: Luka Mladinić
By | 2023-01-14T16:30:05+01:00 14.01. 2023.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment