Željko Kopić: Moramo krenuti prema gore kako god znamo!

Dan uoči prvenstvenog susreta s Goricom, na Poljudu je održana press konferencija kojoj je nazočio trener Željko Kopić. O sutrašnjem dvoboju se malo i pričalo, novinare je više zanimalo kakva je situacija u svlačionici i klubu nakon tužnog europskog poraza, ostaje li Kopić trener i slično.

– Poslije utakmice smo svi zajedno bili jako razočarani. Kod mene osobno je to razočaranje preneseno u spremnost na borbu i to ću pokušati prenijeti na igrače. Razgovarao sam jučer dosta dugo s predsjednikom i sportskim direktorom. Inzistirao sam na jasnim smjernicama, što se tiče eventualnog otkaza predsjednik mi je dao povjerenje, a ja sam želio da se to povjerenje pretoči u konkretne stvari kako bi momčad išla naprijed.

Koje su to smjernice?
– Predsjednik i ja smo razgovarali od kad je došao, ja sam mu rekao koje su potrebe ekipe, ali neke se stvari u tom trenutku nisu mogle realizirati, trebao se čekati jaki izlazni transfer. Neki su igrači dugo blizu odlaska pa se ni taj dio nije mogao ostvariti. Cijelo ovo vrijeme radili smo u disbalansu svega i svačega. Vjerujem da će se u narednom periodu te stvari pomaknuti s mrtve točke.

Kako „podići“ momčad?
– Jasno mi je da u velikom broju sezona nakon neuspjeha u Europi dolazi do pada, a mi smo ove sezone i u prvenstvu krenuli rezultatski ispod razine Hajduka. Nemamo prevelikih opcija. Moramo krenuti prema gore kako god znamo. Imamo danas sastanak s igračima i vjerujem da je svaki pojedinac svjestan gdje smo i što nam ova utakmica nosi jer jedino što nam sada treba je pobjeda.

Možete li s ovim pritiskom biti lider momčadi?
– Od siječnja do srpnja često sam razmišljao kako stvari idu dobro, ali sam vidio da neke stvari ne štimaju. Nisam si htio dopustiti da budem samo jedan u nizu onih koji nisu napravili očekivano. Jedno je rješenje maknuti se i otići, a drugo boriti se.Ja ću se uvijek boriti, drugačije ne mogu, neću i ne znam. Nije naravno jednostavno jer su igra i rezultat loši, a oni onda determiniraju odnose u svlačionici i povjerenje treneru jer je on prvi na udaru. Kroz medije se stvori slika da si napravio pogreške, da si se pogubio i da nemaš jasnu sliku. No to mi je potpuno jasno jer ljudi barataju malim brojem informacija. Ja sam tu da to prihvatim i radim kako mislim da je najbolje za Hajduk, na terenu i izvan njega.

Navijači nisu baš zadovoljni…
– Imao sam već dva razgovora s Torcidom, prvi put u Osijeku. Imao sam tada potrebu poslati jaku poruku da je ekipa spremna za borbu, a htio sam i donijeti malo mira tadašnjim čelnicima. Drugi put sam to napravio nakon Rudeša, kada je svlačionica bila podijeljena, pola je igrača pozdravilo Torcidu, pola nije. Napravio sam to kako bi ostala kohezija između navijača i ekipe do finala Kupa. U svakom sam trenutku gledao isključivo klub, a ne sebe. Ja sam trener Hajduka, ponosno radim taj posao i stav je apsolutno isti: borba na najjače i pokušaj borbe na najjače.

Kakva je situacija s Nižićem?
– Za svakog igrača pokušavam naći razumijevanje, ali nemam taj mandat za donositi završne poteze. Iznad mene su ipak sportski direktor i predsjednik. Ako Nižić kaže da nije spreman za igru, ja to moram poštivati.

Što je s Futacsem, Memollom i Filipom?

– Futacs je tu. Prijelazni rok traje do kraja mjeseca, vidjet ćemo kako će se situacija razviti. S Memollom je slična situacija, Filip je napravio pomak u treningu i radi sve bolje. Dvaput sam ga vodio na put, ali nije bio među dva 18 igrača zbog taktičkog plana.

Za Saida neki navijači tvrde da je sada naš najbolji napadač, a spominjao se i njegov odlazak. Kakav je njegov status trenutno?
– Said je kvalitetan, dobar igrač. Svi znamo u kakvoj se situaciji našao u odnosima s Klubom i navijačima. Činilo se najboljim za obje strane da ode i to je jedan od razloga naše nedefinirane momčadi jer smo imali igrače na odlasku, a još su uvijek tu. Said ima kvalitetu koju treba respektirati, od prvog dana kod mene ima dobar status. Dao je svoj doprinos i Hajduku, i meni osobno.

Na rasporedu je Gorica, što možemo očekivati?
– Što se tiče utakmice, vjerojatno će biti iskazivanje nezadovoljstva od samog početka. Teren je takav da se ne može ni dodati, igrači su na treningu zbog toga frustrirani. Gorica će vjerojatno doći s blokom, imaju par opasnih igrača u kontranapadu. Mi ćemo pokušati uspostaviti pas – igru i doći do pravog rezultata. Očekujemo pobjedu, ali neće biti jednostavno.

 

Foto: Lora Krčmar (Hajdučki portal)

By | 2018-08-18T14:26:28+02:00 18.08. 2018.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment