Željko Kopić novi trener Hajduka!

Rani termin poljudske “pressice” bio je znakovit jer je HNK Hajduk predstvavljao svog novog trenera. Željko Kopić nakon tri pokušaja dolazi na klupu Hajduka a novog trenera predstavio je Ivan Kos, predsjednik uprave Hajduka koji je zajedno sa dvojcem sportskim direktorom Mariom Brancom i Antom Bilićem nazočio konferenciji. Ugovor sa trenerom je do kraja sezone a može se nastaviti još jednu godinu. U uvodu Kos je rekao:

Predstavljamo novog terenera Željka Kopića. Kao mlad i perspektivan trener dolazi u klub a mi mu želimo sreću i sportski uspjeh.

Kopić se obratio po prvi puta splitskim sportskim novinarima kao trener “bijelih”:

Lijep pozdrav i na dobrodošlici osjećam veliko poštovanje i veliku odgovornost. Dati će sve od sebe da svoje ideje prenesem na ekipu. Želimo da to bude na način kako žele svi oni koji vole Hajduk.

Koji je cilj pred vas postavljem ?

Kontakt i poveznica postoji već duži niz godina. Stvari nam se nisu poklopile da to bude ranije. Nisam tip koji se bavi obečanjima. Vjerujem u svoj rad , također i u svoje suradnike i igrače te vjerujem da ćemo iz toga izvući najbolje.

Tko vam je u stožeru ?

Zlatko Bašić je sa mnom već četiri godine i Toni Golem. Oba su bili igrači Hajduka u mlađim dobnim kategorijama na Poljudu.

Imam sliku igračkog kadara i zanima me koleikoo će se brzo adaptirati na moju igru i želim ostvariti koheziju grupe. Cilj nam je da se Hajduk što prije vrati na stazu dobre igre i rezultatskog uspjeha.

Klub će mi staviti sve igrače na raspolaganje. Vidjet ćemo tko će što pokazati a zatim ćemo objaviti tko je je za A a to za B momčad.

Tko je izabrao Kopića bilo jer pitanje za Ivana Kosa. On je kazao…

Klub je izabrao novog terenera. Zajednički smo odlučili sportski direktor Branco i ja uz asistenciji voditelja akademije Krešimira Gojuna.

Jeste li zadovoljni igračima i kako želite igrati ? Kopić je kazao…

Imam jasnu sliku kako želim igrati i kako želim da mi izgleda momčad. Vidjeti ću koliko toga moji igrači mogu “uhvatiti. To je moj izazov i na tome ću raditi.

Što klub dobija sa Kopićem ? Sada je Kos dodao…

Vagali smo i pokušali donijeti dobru odluku. Mislim da imamo dugoročnost.

Za predsjednika Kosa bilo je pitanje oko odgovornosti nakon promašaja sa Pušnikom i Carrillom ?

Od odgovornosti ne bježim. Kao predsjednik uprave svjestan sam odgovornosti i istu prihvačam.

Koji su postulati u igri što ih želite provesti ?

Hrabrost i agresivnost uz kontrolu igre to su želje uz napadačku igru gdje ćemo se baciti na glavu za pravi učinak. Imam svoj ideal i sliku. Shodno resursima nadam se da ćemo biti bolji.

Jeli vas tko potpomogao pri dolasku u Hajduk ?

Željka Kopića nitko nije gurao u Hajduk. Znao sam da ima i drugih kandidata ali meni to nije predstavljalo problem. Igrao sam za juniore Dinama ali od danas sam največi navijač ovog kluba. Jednog dana kada odem biti želim ponosan na ono što sam napravio.

 

Kopić i ostali

 

By | 2019-08-01T09:34:41+02:00 13.11. 2017.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment