Željko Kopić uoči Steaue: Došli smo napraviti rezultat!

Hajdukov trener Željko Kopić odradio je press konferenciju dan uoči uzvratnog susreta Hajduka i Steaue u dvoboju za 4.pretkolo Europske lige. Utakmica na Poljudu završila je bez pogodaka, a evo kako on vidi sutrašnju:

– Svjesni smo da nas očekuje zahtjevna utakmica, rezultat je aktivan za obje ekipe. Imali smo dva zahtjevna, ali rezultatski pozitivna susreta u četvrtak i nedjelju. Imamo do sutra dovoljno vremena da se pripremimo i riješimo manje poteškoće koje smo imali. Znamo da će domaća ekipa biti agresivna i dati sve da se nametnu, ali s jasnim taktičkim planom vjerujem da ćemo biti pravi i ostvariti prolazak u sljedeću rundu.

Poljudski travnjak u lošem je stanju, a opasno mu „konkurira“ i ovaj na Nationala Areni…

– Travnjak nije savršen, ali je još uvijek bolji od našega. Svakako ćemo se adaptirati.

Na Steliana Filipa u posljednje vrijeme niste računali, možemo li sada očekivati da će igrati s obzirom da je doputovao s momčadi?

– Došao je ovdje s nama, a moja odluka će biti tko će početi, a tko će biti na klupi.

Ima li Hajduk veće šanse za prolazak?

– Šanse su 50:50, znamo da Steaua ima kvalitetu. Moramo se pripremiti za sve situacije i maksimalno biti koncentrirani svih 90 minuta. Steaua voli imati imati posjed. Imaju mlade i talentirane igrače, ali i nekoliko dobrih iskusnih. No, mi smo ovdje došli napraviti rezultat i plasirati se u sljedeću rundu.

Ostajete li pri ideji da Fomitschow i Šehić igraju krila?

– S obzirom na pripreme i sve ono što smo radili, domaće utakmice smo igrali na terenu koji nije do kraja odgovarao onome što želimo igrati pa smo neke stvari prilagodili trenutnoj situaciji. Tako je bilo i na Rujevici. Taktički ćemo se pripremiti i vjerujem da ćemo biti maksimalno natjecateljski raspoloženi te u konačnici, uz respekt Steaui, napraviti sve da prođemo u sljedeću rundu natjecanja.

Jairo je odradio tri utakmice suspenzije, je li on spreman za sutra?

– Minutažu raspoređujemo, on radi i individualno kako bi došao u najbolje stanje. Tu je s nama, na raspolaganju je i jedna je od opcija.

Što je s Nižićem, hoće li se vratiti kada se osjeti spremnim?

– Taj dio se unutar Kluba komunicira, i sa sportskim direktorom, i s predsjednikom. Nižić je rekao da nije spreman i za ovu utakmicu, a što će biti dalje, to ćemo vidjeti.

Press konferenciji prisustvovao je i Hamza Barry, trenerova uzdanica u sredini terena:

– Očekujem sličnu utakmicu kao u Splitu, ali mislim da smo spremni za prolaz. Smatram da su taktički obje momčadi u prvom dvoboju odigrale jako dobru utakmicu, ali šanse su i dalje podjednake. Mislim da oni nisu jači od nas.

By | 2018-08-15T21:09:06+02:00 15.08. 2018.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment