Zlatko Dalić pred početak kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Hrvatska nogometna reprezentacija u Splitu kreće u novi kvalifikacijski ciklus za plasman na Europsko prvenstvo 2024. godine. Susret s Walesom na Poljudu igra se u subotu (20.45 sati). Okupljenim kolegama novinarima se u Hotelu Le Meriden Lav obratio izbornik Hrvatske reprezentacije, Zlatko Dalić.

Lijepo se opet okupiti i biti zajedno. Napravili smo veličanstvene rezultate u pet i pol godina mog mandata. To je više nego što smo postavili, još nismo svjesni što smo napravili, a i pored toga osjećam da imam energije i motiva za nastavak dalje i pokušati napraviti dobre rezultate ponovno. Naš cilj je plasman na veliko natjecanje, a sve ostalo je uspjeh. Moramo zadržati zajedništvo koje vlada.

Mi krećemo po Euro, a prvo moramo ostvariti plasman. Hrvatska mora napraviti taj prvi korak, favoriti smo u skupini, ali moramo biti oprezni da se ne dogodi neki kiks. To bi bilo jedno veliko natjecanje za nas, sigurno će biti po 20-30 tisuća navijača. Bio sam kao navijač 2006., ono što je bilo u Berlinu više se nije ponovilo što se tiče broja Hrvata na stadionu. Hrvatska nije bila nikad jača nego u Rusiji, to je malo sada drugačije, nisu više svi igrači iz pet najjačih klubova Europe, ali imamo kvalitetu, mladost i iskustvo. Ovo je sad stvaranje nove generacije, odmah smo napravili rezultat.

Brozović dugo nije igrao, Kovačić je imao problema. Situacija nije najsjajnija, ali uvijek smo to znali rješavati u kvalifikacijama. Danas će doći svi igrači. Ne znamo što će biti s Petkovićem. Ivušić je bolestan.

Hrvatska nogometna reprezentacija mjesto je okupljanja hrvatskog naroda i tako se ponašamo. Veseli me odluka Torcide. Ako ima nekih drugih stvari i problema neka to rješavaju na drugim instancama. Htjeli bismo da dođu Boysi, Kohorta i Armada. Svi su dobrodošli. Dok sam ja tu, težit ćemo da okupljamo sve hrvatske navijače.

Moramo se čuvati kontri i polukontri Walesa jer imaju nekoliko brzih igrača. Bale je nosio tu reprezentaciju, ali sad su ostali bez njega i moraju se prilagoditi. Imaju dva brza krilna igrača, kompaktni su u bloku i čekat će našu grešku. Zato moramo biti koncentrirani. Nisu u rangu nas po kvaliteti, ali ne smijemo ih podcijeniti. Važno je ne izgubiti u Turskoj i pobijediti Wales. Cilj nam je biti prvi u skupini. Nisam još izračunao koliko nam bodova treba točno za biti na prva dva mjesta u skupini.

By | 2023-03-22T15:29:22+01:00 20.03. 2023.|hrvatska-reprezentacija, novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment