Zoran Vulić uoči Istre: Igrači su 100% unutra

Bijeli u nedjelju gostuju kod Istre 1961, a susret 8.kola HT Prve lige na današnjoj je press konferenciji najavio trener Zoran Vulić. U samom uvodu rekao je :

– Čeka nas jedna zahtjevna utakmica, u ovom trenutku je svaka za nas finale. Moramo učiniti sve da tu utakmicu pobijedimo. Istra je, znamo, promijenila trenera, normalno da će mijenjati i neke stvari. Ovo sve što smo skautirali možda pada u vodu, ali oni će biti dobri koliko im mi dopustimo da budu dobri.

Istra je promijenila trenera i to nakon pobjede što je doista čudno. Znate i sami da se igrači više nameću kada dođe novi trener… Kako Vi općenito gledate na Istru?

– Istra je momčad sastavljena od zbilja dobrih, mladih i kvalitetnih igrača koji traže svoju afirmaciju i koji preko većih europskih klubova to nisu mogli jer je tamo veća klasa. Mislim da u Istri ima interesantnog materijala i ja bih rekao čak i za Hajduk.

Kako se Hajduk sprema, jesu li igrači spremni?

– Hajduk je takav klub da svugdje traži pobjedu bez obzira na ime protivnika. Normalno da smo došli u takvo stanje da smo počeli sumnjati sami u sebe. Moramo imati samopouzdanja, ako ga vratimo, možemo napraviti dobre stvari. Slažem se s Vama, ako pobijedimo Istru, ova pobjeda protiv Rudeša nema toliku snagu, ali svaka utakmica nosi tri boda i mi ne smijemo birati protiv koga ćemo igrati.

Fomitschow je „očistio“ tri žuta kartona i vraća se, je li on u kombinaciji za prvu postavu?

– Zasad još razmišljam, ima još neki osjećaj boli u zglobu dolje tako da nije još 100% , ali mislim da je igrao ove utakmice s tim zglobom pa ćemo vidjeti na dan utakmice.

U prvoj utakmici ste se odlučili uglavnom za iskusnije igrače, rekli ste da iskusni igrači moraju izvući momčad iz ove situacije. Hoćete li tako nastaviti i u Puli, možemo li malo o sastavu?

– Sastav ću ostaviti za sebe na dan utakmice, mislim da se sastav zna manje-više, jedno 95%. Imamo neke dileme, ali normalno da će ovi iskusniji igrači morati ovaj teret iznijeti na svojim leđima.

Nakon Pule odmah slijedi nastavak gostovanje, u Kupu Hajduk očekuje Vrapče. Vodite li više igrača sa sobom, kako planirate iskombinirati momčad za jednu i drugu utakmicu?

– Neki će igrati ovdje protiv Dinama (Hajduk II dočekuje Dinamo II u nedjelju), ostavili smo ih baš zbog toga što imamo dosta tih mladih igrača koji su mjesec dana ovdje, a nemaju 90 minuta u nogama. Imaju jednu dobru, zahtjevnu utakmicu ovdje da se dokažu i pokažu , neki će već u nedjelju nakon utakmice krenuti ka Puli.

Obzirom na broj žutih kartona pojedinih igrača i na sljedeći prvenstveni ogled koji je protiv Dinamom, hoćete li upozoriti igrače?

– Mi nemamo pravo upozorenja, nas u ovom trenutku zanima Istra i ništa više. Ako dobiju karton za borbenost, apsolutno će imati moju zaštitu.

Jeste li gledali možda sinoć Dinamo – Fenerbahče, kako je igrao Dinamo?

– Ovo je press konferencija za utakmicu Istra – Hajduk, ne bih htio komentirati dalje.

Bili ste trener Istre. Kakva je u Puli atmosfera, nije toliko nogometna, ali kako dočekuju Hajduk, Hajduk je svakome mamac?

– Moram reći da Puljezi gore vole Hajduka. Ne znam kako je to danas, ali u vrijeme kad sam ja bio, bila je to jedna publika koja je više privržena nama nego možda drugim ekipama. Pula je jedan nogometni grad gdje su zbog turbulencija koje su se dogodile u klubu navijači bili normalno nezadovoljni. Mislim da će se ulaskom ovih Španjolaca i publika javiti.

Prošao je već i drugi tjedan otkako ste na klupi Hajduka. Usvajaju li igrači Vaše zahtjeve, u posljednim utakmicama problem je na gostovanjima bio ulazak u utakmicu. Ušlo bi se mlitavo pa se pokušavalo izvući nešto. Može li se Hajduk u Puli nametnuti od prve minute?

– Hajduk se mora svugdje nametnuti, ne samo u Puli. Mi ćemo tako i pokušati igrati, ali normalno da to puno puta ovisi o protivniku. Mislim da mi idemo u Pulu nametnuti se, držati igru u svojim rukama i daj Bože da to tako puno. Ali, još jedanput ponavljam, ovisi o protivniku, danas svi treniraju.

Vrlo je važna atmosfera u momčadi, koliko ste uspjeli momčad međusobno povezati? Imali ste jedan zanimljiv team building prije par dana…

– Normalno je kada dođete u klubove da su stranci zajedno, a i domaći igrači također. Teško je to povezati, nećemo se tu lagati. Oni kada su ovdje u Klubu moraju biti zajedno, moraju biti jedna pina kako bi rekli Španjolci. To je ono što mene zanima, kada smo ovdje i kada smo na utakmici, da smo zajedno, a kada izađemo van svatko može individualno tražiti svog prijatelja.

Jesu li svi spremni što se tiče zdravstvenog kadra? Što je s Blaževićem koji se priključio, hoće li on možda konkurirati u Kupu?

– Za sada su svi spremni osim Memolle, on je danas izašao, ozljeđen mu je gležanj. Nedostaju ovi koji su već duže vrijeme vani zbog operacija, Duka i Beširović. Fali nam i Said zbog kartona, mislim da su svi ostali na dispoziciji za ovu utakmicu. Normalno, neke igrače ćemo dati u B momčad. Blažević je tu, konkurira već za utakmicu protiv Istre.

Hoće li još biti promjena u odnosu na utakmicu protiv Rudeša?

– Uvijek ima prostora prvenstveno za napredak. Još jedanput moram ponoviti, mislim da su igrači zbilja 100% unutra, 100% su koncentrirani što mi je drago. Pa, i oni koji su „malo van nekakvog prvog kadra“. Svi se hoće pokazati, svi se hoće nametnuti, to je ono što me dosad čini zadovoljnim. Normalno da puno moramo raditi da bismo digli igru na jedan veći nivo.

Što biste u igri prvo željeli popraviti?

– Prvo bih želio popraviti komunikaciju, komunikacija nam je jako slaba između igrača. To je ono što moramo popraviti ako želimo biti bolji. I naravno, agresivnost koja nam je na jednoj niskoj, niskoj ljestvici.

Rekli ste da Hajduku fali pas, igrao je to Hamza. Može li Hamza to igrati i u gostima gdje će ipak biti neka drugačija postava na terenu?

– Može, Hamza je pametan i inteligentan igrač. Hamza može pokriti dosta terena, mislim da mu ta uloga i najviše odgovara. Nije onaj presretač koji će oduzimati te balune, ali mislim da se radi o jednom inteligentnom igraču koji može na toj poziciji odigrati jako dobro. Ali, onda ona dva igrača koja igraju ispred njega moraju biti pravi trkači i dati mu malo zraka.

By | 2018-09-21T18:52:42+02:00 21.09. 2018.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment