Hajduk o Jadranskom derbiju !

Službeni Hajduk putem predsjednika uprave Ivana Kosa se očitovao o zbivanjima na Jadranskom derbiju. Tekst očitovanja presnosimo u cijelosti:

Hajduk je narodni klub, a kao takav pozvani smo, više nego uprave ijednog drugog sportskog kolektiva, voditi ga na temeljima ispravnosti, poštenja, profesionalnosti i demokracije. Stoga moramo poslati jasnu poruku da se protivimo svim oblicima nasilja na stadionu i izvan njega, totalitarističkim i šovinističkim uzvicima, prekidanju utakmica i ugrožavanju sigurnosti bacanjem bengalki ili ulaskom na teren, a svemu tome smo svjedočili na subotnjem Jadranskom derbiju.

Za Hajduk navijaju i za njega žive navijači svih dobnih skupina, vjeroispovijesti, nacionalnosti i boja kože, različitih političkih uvjerenja i stupnja obrazovanja. Uvjereni smo da ne postoji klub u Hrvatskoj, a ni mnogo šire, koji na ispravnim vrijednostima okuplja toliko različitih ljudi. 

I kao što smo dosljedni u upozoravanju na nepravilnosti u hrvatskom nogometu i u borbi u kojoj je Hajduk sa svojim navijačima jako često sam, iako su promjene koje tražimo na korist svih, tako sada nećemo zatvarati oči i uši pred činjenicom da su se na Poljudu dogodile stvari za osudu. Bilo kakvo iskazivanje mržnje ili nesnošljivosti prema različitosti je potpuno neprihvatljivo i izravni je napad na naš Klub. Svaka ugroza sigurnosti na stadionu, prema bilo kome: gledateljima, gostujućim igračima i delegacijama, sucima ili djelatnicima drugih službi, protivna je Hajdukovim interesima. Frustracije zbog nepravilnosti u hrvatskom nogometu ne smiju postati opravdanje za kršenje zakona i nasilje!

Borba za čisti nogomet traje predugo i iako nekada izgleda kao da se apelima, prosvjedima pa čak i zakonskim rješenjima ništa ne mijenja, nećemo odustati od borbe isključivo zakonom dopuštenim sredstvima i na to pozivamo sve koji nogometu žele dobro. Cesta kojom idemo je duga, ali je jedina ispravna i jedina koja vodi do cilja. Biti ispravan pod bilo koju cijenu je naš jedini put. I zbog toga Hajduk živi vječno.

Ivan Kos, predsjednik Uprave HNK Hajduk

By | 2017-03-14T08:07:37+01:00 14.03. 2017.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment