FINALE FUTSAL KUPA: Split Tommy – Nacional 4:6

MNK Split – MNK Nacional 4:6. Gradska sportska dvorana Makarska. Suci: Saša Tomić (Zagreb) Andrej Topić (Solin) Nikola Jelić (Ribić Breg). Mjeritelj: Vedran Babić (Split).Delegat: Marinko Tadić Šutra (Otok)

Strijelci: 1:0 Grcić (5′) 1:1 Jelovčić (16′) 2:1 Koturović (18′) 2:2 Rajčević (25′) 3:2 Koturović (29′) 3:3 Jelovčić (31′) 4:3 Jesus (34′) 4:4 Rajčević (35′ -10m) 4:5 Čujec (40′) 4:6 Jelovčić (40′)

MNK Split Tommy: Jukić, Jesus, Ćorluka, Raphiha, Marić / Luketin, Pavlović, Kosor, Grcić, Tešija, Suton, Baran, Koturović. Trener: Victor Acosta Garcia.

MNK Nacional: Pavlić, Mordej, Čujec, Novak, Jelovčić / Eduardo, Šestić, Toth, Postružin, Rajčević, Čirjak. Trener: Kujtim Morina.

apfel

Iako je Nacional imao šanse na otvaranju utakmice prvu pravu prigodu Grcić je realizirao ua vodstvo Splita. Nacional je i dalje pokušavao savladati sigurnog Ivu Jukića ali najbolju prigodu na susretu imao je ponovno Split. Lopta je nakon “flipera” došla do Sutona koji nije bio precizan kao suigrač Grcić koji je napustio igru zbog obnove ozljede. Za izjednačenje pobrinuo se Novak koji je sve pripremio Jelovčiću koji poentira u prazna vrata. Split je Nacionala ubacio u pet prekršaja a još su 4 minute do kraja prvog dijela. Suci su navukli bijes tribina s dvije “sporne” odluke, a onda je “bljesnuo” Koturović. Pobjegao je po lijevoj strani i bombom od udarca “probušio” Pavlića za vodstvo od 2:1, što je bio i rezultat prvog dijela igre. Split se opredijelio za branjenje prednosti i hitre kontre. Sad Split dvije situacije nije realizirao a to kažnjava Rajčević te u 25 minuti vrača rezultatski sve na početak 2:2. Split je ostao i bez Čorluke kojemu su donijeljene dvije opomena ali su se uspjeli obraniti dvije minute sa igračem manjka. I onda novo “čudo” u režiji Renata Koturovića. kakav je čovjek pogodak postigao za vodstvo Splita treba vidjeti. Špicom pod prečku za pljesak kompletnih tribina i veselje navijača pretežito splitskog kluba. Minjatura Jelovčića na drugoj strani donosi novo poravnanje a još nas čeka 9 minuta do konca ove utakmice. Raphinha je u novoj prigodi Splita ali sad Pavlić to  brani. A onda oper Koturović sada asistira a Jesus pogađa kroz noge Pavlića za vodstvo Splita. Kosor radi šesti akumulacijski prekršaj a Rajčević sa 10 metara pogađa za još jedno izjednačenje. Trener Sploita španjolac Acosta traži predah a do kraja je malo više od tri minute. U šposljednoj minuti susreta Čujec pogađa za prvo vodstvo Nacionala. U posljednjoj sekundi mladi Kosor je pogodio loptom Jelovčića od koga se lopta odbila u prazna vrata za konačnih 4:6. Split je pružio fantastičan otpor a kvalitet Nacionala je u samoj završnici presudio

Split-Nacional 2

By | 2019-08-01T09:47:53+02:00 12.03. 2017.|dalmatinski-balun, futsal|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment