Junakov dan “d” za povratak u drugoligaše!

Danas je taj dan. Dan u kojem Junak traži povratak u drugoligaško društvo, ima odličan kapital iz prve utakmice u Slavonskom brodu (0:2), a ujedno slavi 104.rođendan. U klubu su sve službe spremne za utakmicu, a evo kako je doživljava kapetan Jakov Marunica zvani Bibi:

“Nakon velike pobjede u Slavonskom Brodu nadam se da smo zadovoljili igrom sve naše gledatelje, a posebno Maligane koji su se odvažili na 600 km udaljen put i ovo je pobjeda za njih. Ništa još nije gotovo, Marsonia je dobra ekipa koja je imala svoje šanse, ali na našu sreću nisu ih iskoristili! Znamo svi da su se stizali i veći rezultati tako da sve misli moramo usredotočiti na tu činjenicu! Moramo ponovno odigrati kvalitetnu utakmicu i izvući pozitivan ishod na našem stadionu! U momčadi vlada odlično raspoloženje, svi momci jedva čekaju početak utakmice i da se napokon ova ekipa plasira u željenu Drugu ligu jer tu nam je i mjesto prema svim pokazateljima! Očekujem veliku podršku naših navijača, a i moram se osvrnuti na Brođane koji su se pokazali kao odličan domaćin, pa tako očekujem isto i od naših navijača!”

Pozivnicu navijačima je uputio i igrač zadnje linije Josip Mihovilović:

“Slegli su nam se dojmovi od prve utakmice koju smo stvarno odigrali na visokom nivou. Uz fantastičnu atmosferu koja je vladala na tribinama bilo je još ljepše pobjedu slaviti uz naše Maligane. U subotu nam dolazi druga utakmica na kojoj ćemo se bacati na glavu i dati sve od sebe da i nju dobijemo. Nadam se velikom odazivu i punom stadionu. U subotu u Sinju očekujem pravu nogometnu feštu na kojoj će nam mnogi pozavidjeti. Pozivam sve Maligane i ostale navijače da nas dođu podržati na Junakov 104.rođendan i da budu naš 12.igrač. Dođite u subotu da skupa ulaskom u Drugu ligu ispišemo novu stranicu u bogatoj povijesti sinjskog Junaka.”

Za kraj evo i što kaže pomoćni trener Dario Sablić:

Momčad ulazi u uzvratnu utakmicu max. motivirana i spremna zadržati prednost iz 1. utakmice. Motiv je doista velik i vjerujem da nema igrača koji ne živi za ovakve utakmice koje ostaju u pamćenju za čitav život,bez obzira na kojoj se razini igrale. Zdravstveno stanje se u odnosu na subotu popravilo te je trenutno pod upitnikom jedino kapetan Vardić.

Gosti sigurno nisu odustali od cilja i očekivamo teških 90 minuta. Čvrst,motiviran i kontroliran pristup utakmici je recept za prolazak dalje. Sve osim opuštanja.

Važnost 12.igrača s tribina je uvijek dodatna draž i motiv te nesumnjam u pozitivnu atmosferu na stadionu i u gradu,te ujedno pozivam sve da nam se pridruže u proslavi 104. rođendana kluba te da daju podršku momcima ulasku u viši rang, te pljeskom nagrade dvije povjesne sezone NK Junak koje su iza nas.

 

Mario Jurić

By | 2020-07-18T14:19:05+00:00 18.07. 2020.|dalmatinski-balun|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment