Tudor uoči Rijeke: Atmosfera je bolja nego prije Dinama!

U sklopu 35.kola HT Prve lige, Hajdukovce sutra od 21:05 sati očekuje ogled s Rijekom. Uoči tog susreta, danas je digitalnim putem održana konferencija za medije Igora Tudora, na kojoj je Hajdukov trener govorio o kvaliteti Rijeke i onome što nas očekuje sutra, ali i usporedio Marija Čuića te Marija Pašalića…

Kakva je atmosfera u momčadi?

– Sigurno bolja nego prije ove pobjede nad Dinamom. Ono što sam rekao nakon utakmice, jedna doza samopouzdanja za igrače, to se osjetilo na svim ovim treninzima tijekom tjedna. Dobra je atmosfera, dobra i energija, tako da se nadam da ćemo  sutra na utakmici protiv Rijeke biti dobri.

Što znamo o Rijeci?

– Znamo sve, kao i o svim drugima. Jedna ekipa koja ima kvalitetne pojedince, koja ima jednu već uigranu 3-5-2 formaciju koju igraju u cijelom ovom drugom razdoblju. Nezgodni, dobri i kvalitetni su tako da očekujem jednu dobru utakmicu sutra.

U kojem je omjeru ova pobjeda na Maksimiru udaranje temelja za iduću sezonu? U tom smislu, koliko će ove zadnje dvije utakmice onda biti lov na važne bodove za koju poziciju više, a  koliko će se udarati temelji za novu sezonu s obzirom na kratku pauzu?

– Svaka utakmica je važna sama po sebi. Ja to tako gledam, a mislim da bi tako trebalo biti u sportu iako najčešće nije, da se stvarno svaka utakmica treba pripremati na jednak način nevezano za stanje na tablici i jačinu protivnika. To bi trebao biti onaj neki osnovni postulat sporta, ne samo u nogometu. Znači da se svakoj utakmici priđe na jednak način, s jednakom motivacijom i ozbiljnošću. Tako ja gledam i na ove dvije utakmice.

Spomenuli ste kvalitetne pojedince Rijeke, među njima je svakako i Franko Andrijašević kojeg ste imali priliku i trenirati…

– Franko je jedan kvalitetan igrač koji je već godinama u Hnl-u. Igra dosta dobro sa svojom kvalitetom broj 1, a to je da se ubaci iz drugog plana, osjeća gol. Trebat ćemo dobro pripaziti na njega sutra.

Puno je sličnosti između Marija Čuića i Marija Pašalića – od imena, preko karaktera, podrijetla, mjesta u kojem žive, dva gola u derbiju. Trenirao si obojicu, je li Čuić potencijal kakav je u njegovim godinama bio i Pašalić?

– Pa dobro, sad ste Čuiću prilično podignuli ljestvicu jer Mario Pašalić…. Da bude i približno dobar kao Mario Pašalić, imao bi jednu fantastičnu karijeru. Paša je igrač za Ligu prvaka koji u jednoj Atalanti, za koju znamo kakav nogomet sada igra, ima jednu bitnu ulogu i imat će ju u budućnosti. Mario je postao igrač za prvih 11 hrvatske reprezentacije, ja se usudim reći. A, Mario Čuić ima tek dvije utakmice u Hnl-u. Jedan ogroman put je ispred našeg Marija u Hajduku u odnosu na Marija koji igra u Atalanti. Da ima sličnosti, po poziciji koju igraju, po jednom dobrom karakteru, jednom spoju „radne glave“ i „glave na ramenima“, a ovo ostalo…Ne usudim se prognozirati i uspoređivati kvalitete jer ne poznajem dovoljno Marija Čuića da bih mu mogao sada reći dole može doći. Da je dobro krenuo, sigurno je. Svim tim mladim momcima je uvijek broj jedan da ostanu na zemlji i one stvari koje su dobili genima, one kvalitete, da ih iskoriste na maksimum. A, najčešće se te kvalitete najbolje iskoriste ako je glava na mjestu, odnosno ako se ne mijenjaju s jedne, dvije dobre utakmice – to je ključ. I to je kvaliteta, nije kvaliteta samo moći dobro trčati i dobro dodati, nego je ova kvalitete koja se nalazi „između dva uha“ kvaliteta broj jedan. Svim tim mladima ističem upravo to.

S obzirom na brojne izostanke i ono što smo vidjeli na Maksimiru, razmišljaš li opet krenuti s četvoricom iza ili?

– Nećemo o sustavu da ne omogućimo prednosti protivničkom treneru.

Caktaš iza i Caktaš na polušpicu nije isto – s jedne strane donosi stabilnost i protok lopte, a s druge strane fali u završnici i predaleko je od gola. Je li to još neka dilema?

– Pa, mislim da j Mijo sa svojim golovima i svojom statistikom sigurno igrač koji treba biti golu. A, ova njegova kvaliteta do može igrati na svim pozicijama, to je nešto „ekstra“. Meni je drago kada imamo igrača koji može kvalitetno igrati na više pozicija. Mijo je neupitno lider ove momčadi, ne samo sa svojim golovima, nego i s primjerom i dobrim radom na treninzima i neka samo tako i nastavi.

Publike nema, ali po svim najavama može se očekivati jedan kvalitetan Jadranski derbi. Rijeka je povezala dvije pobjede, Hajduk je igrom i pobjedom u Maksimiru u jednom puno boljem psihološkom stanju…

– Ja sam optimist i mislim da bi stvarno mogla biti jedna dobra utakmica i naša pobjeda.

Čeka se Vaša prva pobjeda protiv Rijeke…

– Ja se nadam da će biti sutra.

By | 2020-07-18T17:03:35+02:00 18.07. 2020.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment