Argentinca Matka Miljevića žele “vatreni”!

Talentirani 19-godišnji veznjak iz Argentine, desetka mlade reprezentacije “Gaučosa” Matko Miljević na meti je HNS-a, a to znači da bi mogao uskoro i zaigrati za Hrvatsku. Ono što nam je poznato a što donosi intervjua za argentinske novine La Nacion .

Aktualni nogometaš Argentinos Juniors najbolji je igrač momčadi Diega Dabovea, rođen je u Miamiju, a u nogomet je došao gotovo slučajno. Trenirao je prije nogometa plivanje, bio je međunarodni prvak u taekwondou, igrao je za mlade reprezentacije SAD-a i Argentine, a stigao mu je i poziv iz Hrvatske . On nosi desetku u mladoj selekciji Argentine” a Hrvatsi se nadaju da će odabrati “vatrene”…:

“Nedavno, kada mi je zazvonio telefon na drugoj strani je bio Davor Šuker. Nisam baš u početku dobro znao tko je on, no potražio sam na internetu i saznao da je bio fantastična devetka i golgeter Svjetskog prvenstva 1998. u Francuskoj.” – s tim je otvori mladi Miljević svoj intervju.

HNS je godinama bio uspješan u dovođenju mladih, pogotovo hrvatskih nogometaša iz dijaspore u reprezentaciju, a u ovom slučaju mogla bi pomoći i želja pokojnog djede mladog ofenzivnog veznjaka Argentinos Juniorsa, a koji želi da zaigra za Hrvatsku. To što nosi desetku znači da je “veznjak za budućnost. I morate se zato vratiti godinama unatrag da biste uopće i mogli razumjeti njegovu priču, o djedu Antoniju, Hrvatu rođenom u Banja Luci, u vrijeme bivše Jugoslavije. O djedu je govori s ljubavlju:

“Borio se u Drugom svjetskom ratu, da bi zatim stigao brodom na ovaj kontinet te došao uArgentinu. Dugo je živio u Lanúsu i tamo je upoznao moju baku, koja je došla iz Corrientesa. Iz Hrvatske zovu me svakodnevno, inzistiraju. Zvao me neki Davor Šuker. Ja im ne zatvaram vrata. O Hrvatskoj puno razmišljam baš zbog svog djeda, on je oduvijek htio da jednom zaigram ondje.

Ono što je posebno zanimljivo je da je igrač započeo postupak ua izdavanje hrvatske putovnice 2018.godine. Želimo mu da odabir bude Hrvatska.

By | 2020-05-17T15:12:50+00:00 17.05. 2020.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment