Bijeli krenuli na središnji dio priprema!

Nakon tri tjedna odmora, Hajdukovci su se u nedjelju okupili pod vodstvom novog trenera Igora Tudora i započeli s pripremama za nastavak sezone.

U početnom dijelu priprema, Bijeli su se pripremali na Poljudu sve do danas, a u taj je dio bilo uključeno trideset igrača. U ponedjeljak i utorak ujutro obavljena su testiranja i medicinski pregledi, između kojih je bio i „Yo-Yo“ test za procjenu aerobne izdržljivosti kako bi stručni stožer bio upoznat s trenutnim stanjem pojedinih igrača na samom početku priprema. Ovaj poljudski dio priprema bio je podijeljen na dva treninga dnevno – na jutarnjem je na rasporedu bio kondicijski dio, a na poslijepodnevnim bi se treninzima momčad Hajduka više bavila taktikom i uigravanjem. Danas su Bijeli odradili posljednji trening na glavnom travnjaku Poljuda prije polaska za Tursku, a onda su se oko 14 sati zaputili prema Zagrebu odakle će sutra ujutro poletjeti prema turskom Beleku. Iz zračne luke „Franjo Tuđman“ prvo će stići do Istanbula, a zatim i do Antalye, sveukupno bi putovanje trebalo trajati dva sata. Podsjetimo, Belek je već tradicionalna baza zimskih priprema Hajdukovaca.

Trener Tudor na središnji dio priprema vodi 28 igrača:

Vratari: Posavec, Ljubić, Blažević i Matijaš;

Braniči: Simić, Juranović, Vučur, Dolček, Ismajli, Čolina, Vušković, Radić i Dellova;

Vezni : Hamza, Nejašmić, Caktaš, Blagaić, Kalik, Jurić, Bradarić, Teklić i Jradi;

Napadači: Kreković, Jakoliš, Eduok, Delić, Jairo i Tahiraj.

U odnosu na prvotnu brojku od 30 igrača koji su započele pripreme, u Tursku ne idu Josip Bašić i mladi vratar Vice Baždarić. A, u odnosu na prvi dio sezone u momčadi nema Oleksandra Svatoka koji je potpisao za Dnipro-1 te Dina Beširovića koji će ostatak sezone provesti na posudbi u mađarskom prvoligašu Mezőkövesd-Zsóry SE.

U Beleku će Hajdukova ekspedicija boraviti sve do 25.siječnja, a u ta dva tjedna odigrat će i četiri prijateljske utakmice. Prva na redu je već u utorak kada će se susresti sa švicarskim Grasshopperom, a tri dana nakon protivnik će im biti mađardski Honved. U drugom tjednu u Turskoj snage će prvo 20.siječnja odmjeriti s Vardarom, a dan pred sam povratak u Split i s Dinamom iz Kijeva.

 

Foto: Luka Mladinić (Hajdučki portal)

By | 2020-01-09T23:39:00+00:00 09.01. 2020.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment