Burić uoči Gorice: Dijelili smo poklone kao za Božić!

Dan uoči utakmice 14.kola HT Prve lige trener Burić za službene je stranice Hajduka govorio o nedavnom porazu od Gorice u Kupu, ali osvrnuo se i na sutrašnji prvenstveni susret s istom momčadi…

Hajduk sutra od 17.30 sati igra utakmicu 14.kola HT Prve lige protiv momčadi Gorice od koje je ispala u Kupu prije par dana. Kakvi su dojmovi, treneru?

– U svakom slučaju, prvi dan je bio jako težak. Napravili smo analizu utakmice gdje smo vidjeli koje smo pogreške radili, bilo je nevjerojatno jednostavnih individualnih pogrešaka koje su usmjerile utakmicu. Mi moramo držati koncentraciju 95 minuta i moramo odigrati onako kao onih prvih 45 minuta gdje protivnik gotovo nije zapucao na gol. Ako budemo držali tu koncentraciju preko 95 minuta , onda mislim da ćemo odigrati jednu dobru i kvalitetnu utakmicu. U ovoj utakmici smo imali dosta situacija pred golom, jesu li to bili prekidi ili povratni baluni, gdje jednostavno nismo zauzeli 16 metara onako kako bi trebali. Falio nam je onaj instikt jednog pravog napadača koji želi dati gol. Momčad je vidjela te scene, vidjela je da ima bezbroj situacija gdje smo mogli povesti, ali eto, na tome moramo raditi.

Prvih 45 minuta Hajduk je izgledao dobro, što se dogodilo u drugom poluvremenu?

– Pa imali smo te jednostavne pogreške kod duela, pogotovo igra na drugi balun gdje smo napravili par slobodnih udaraca u blizini 16 metara iz kojih je rezultiran i jedan gol koji je odveo utakmicu u jednom idealnom smjeru za Goricu s obzirom da momčad stoji jako kompaktno i duboko. Mi smo tu pokušavali probiti i odigrati, samo što je, jako je teško protiv tih momčadi koje stoje tako. Mi ćemo imati sada neke druge opcije tako da ćemo pokušati baš ovu utakmicu biti bolji baš što se toga tiče – odlučnosti, zauzimanja, boksa u 16 metara, tu moramo biti kvalitetniji.

Hoće doći do kakve promjene formacije i sustava igre?

– Može, mislim da hoće.

Razmišljate li o promjenama unutar momčadi?

– Da, u svakom slučaju. Mi se nadamo da će se vratiti neki igrači koji su bili ozlijeđeni, neki igrači su dobili udarce tako da ćemo morati prisilno mijenjati. U svakom slučaju, bit će promjena.

Što možemo reći o Gorici?

– Ona je pokazala sad tu igru na drugi balun, defanzivna, jako duboka formacija, izlazak u brzu tranziciju prema naprijed. Kako smo mi odigrali prvo poluvrijeme, tako moramo odigrati 95 minuta i to je formula za uspjeh.

Pričali ste dosta s igračima, koliko ćete uspjeti podići momčad u ova tri dana?

– Mislim da smo vidjeli ove scene koje su bile. Momci su bili isto tako kritični sami prema sebi, mi smo dijelili, ‘ajmo reć’, neke poklone koji se dijele za Božić i Novu godinu, a to se ne smije dogoditi. Moramo biti koncentrirani na većem i bolljem nivou, kao što smo bili prvo poluvrijeme, i onda će utakmica ići dobrim tokom i onda je vjerojatnost da imamo uspjeh puno veća.

Hajduk naravno sutra ide po nova tri boda i novu pobjedu?

– Tako je.

By | 2019-11-01T16:58:47+01:00 01.11. 2019.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment