Gorica pt.2: Koncentracija i realizacija kao ključ do uspjeha!

U sklopu 14.kola HT Prve lige Bijeli danas gostuju u Velikoj Gorici gdje od 17.30 sati igraju protiv momčadi trenera Jakirovića. Druga je ovo utakmica s Goricom u ovom tjednu, podsjetimo, prvu je Hajduk u okviru 1/8 finala Hrvatskog nogometnog kupa izgubio u srijedu rezultatom 2:1.

Dva dana imali su izabranici trenera Burića vremena da skupe glave, analiziraju pogreške i osmisle novi plan kako dobiti Goricu. Goricu koja je „crna mačka“ Bijelih i protiv koje u posljednje dvije sezone, otkako su Goričani u prvoj ligi, u šest međusobnih susreta imaju samo jednu pobjedu. Podsjetimo, Gorica je prošle sezone dvaput svladala Hajdukovce, a dva su susreta završila neriješenim ishodom dok je ove sezone u prvenstvenom dvoboju 1.kruga bolji bio Hajduk, a utakmica u Kupu pripala je momčadi trenera Jakirovića. Ovu srijedu u toj smo utakmici gledali dva različita Hajduka. Od prve minute Bijeli su krenuli agresivno, dominirali su terenom i Gorica je prvu prigodu kreirala tek nešto prije 30.minute, ali nedovoljno ozbiljnu da bi ugrozila vrata Posavca. Dakle, rastrčani Hajduk često u šesnaestercu, ali nešto je opet nedostajalo. Realizacija. Najveći problem Bijelih ove sezone, pogotovo na gostujućim terenima. Jer, što će ti i posjed, i kontrola igre kada ne možeš odigrati taj zadnji pas i ugroziti vrata protivnika? Drugo poluvrijeme pokazalo je drugačiji Hajduk. Gorica je izašla iz svoje „čahure“, otvorila  drugi dio znatno agresivnije i kreativnije i nakon nekoliko takvih prigoda morao je pasti i gol. Pa i dva. Pokušavali su Hajdukovci u posljednjih desetak minuta, uspio je Jurić svladati Čovića jednom, ali bilo je to nedovoljno za povratak u utakmicu.

U srijedu je stvarno rijetko tko bio na svojoj igračkoj razini, time se mogu „pohvaliti“ možda Ismajli, Simić i Teklić koji je uveden pred sam kraj susreta, ali je asistirao za gol. Bijelima nedostaje koncentracije, mirnoće i realizacije. Kadar trenera Burića igrački je vrlo dobar i ono što se dogodilo u srijedu ne bi se trebalo događati. Oprostili smo se od jednog trofeja u ovako ranoj fazi, preostalo nam je samo prvenstvo.

A upravo nas prvenstvena utakmica očekuje danas. Danas od 17.30 sati Hajdukovci imaju priliku donekle ispraviti situaciju i svladati svoju „crnu mačku“. U prvenstvu zaostaju za prvoplasiranim Dinamom samo jedan bod, ali Dinamo ima utakmicu manje i ova je utakmica od „presudne“ važnosti za ono što slijedi. Jer, nakon Gorice slijede utakmice s Osijekom, Dinamom i Rijekom. I, ako se Bijeli danas ne skupe i ako ne odigraju kako priliči njihovoj igračkoj kvaliteti, u niz tih derbija neće ući dobro.

Što i kako danas? Prvenstveno, Gorica ima ogromnu psihološku prednost dok su Bijeli potpuno pali na tom planu. Također, trener Jakirović najavljuje agresivniji start i „privođenje utakmice na svoj mlin“. Trener Burić pak najavljuje očekivane promjene u sastavu, možda u kadru bude i Nejašmić koji je vidno nedostajao na terenu u srijedu. Također, najavljuje i tri boda. Stoga, od Bijelih se očekuje da se više koncentriraju, da više realiziraju, da se u njima probudi inat, da razbiju tu barijeru u gostujućim utakmicama i započnu pobjednički niz i izvan Poljuda. Jer, s ovakvim kadrom, ništa manje se ne može ni očekivati.

By | 2019-11-02T11:28:39+01:00 02.11. 2019.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment