Captain America until 2027

Rokas Pukstas je produžio ugovor s Hajdukom do 2027.godine. Ovaj 19 godišnji mladić je dosada upisao 36 nastupa za Hajduka, od toga 29 u prvih 11, te pritom postigao 7 pogodaka i upisao 5 asistencija. Posebno pamtimo prvi na Maksimiru ove sezone za pobjedu protiv Dinama, te protiv Rijeke na Poljudu.

Evo što je sam Rokas izjavio za službenu Hajdukovu stranicu:

Odličan je osjećaj produžiti ugovor s ovim velikim klubom. Drago mi je što je i moja obitelj danas tu sa mnom, stvarno je ovo velika čast. Sretan sam zbog novog ugovora, ali sada je vrijeme za nastaviti s radom i fokusirati se na naše ciljeve u ovoj sezoni. Svima nam je cilj osvojiti prvenstvo i dat ćemo sve od sebe da to i učinimo

Prenosimo i izjavu sportskog direktora Hajduka, Mindaugasa Nikoličiusa:

Rokas je u našu Akademiju stigao 2020. godine putem talent skautinga te je od tada postigao veliki napredak u svim segmentima nogometne igre. Posjeduje iznimne kvalitete i to je razlog zašto smo ga već u proljetnom dijelu 2022. godine priključili prvoj momčadi. Član je U-20 reprezentacije SAD-a te U-23 Olimpijske reprezentacije SAD-a. Prema svim pokazateljima radi se o vrlo kvalitetnom te još uvijek razvojnom i vrlo perspektivnom mladom igraču. Moderan je profil centralnog i ofenzivnog (box to box) veznog igrača koji pokazuje sklonost postizanju golova. Kod njega je vidljiva značajna progresija kvalitete igre, a proces adaptacije na seniorsku razinu bio je kratak zbog njegovih igračkih i mentalnih karakteristika.

Foto: Luka Mladinić / Hajdučki portal, Robert Matić / hajduk.hr

By | 2023-11-22T14:46:37+01:00 22.11. 2023.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment