Mislav Karoglan uoči Istre: Vjerujem da se vračamo s punim plijenom

Hajduk u nedjelju od 15h uz prijenos na HRT2 i Maxsport gostujue u Puli kod Istre 1961. Hajduk u taj susret ulazi s prvog mjesta, te će zasigurno imati ogroman vjetar u leđa bilo od navijača, bilo što gleda ostatak konkurencije s vrha. Danas je pred novinare stao trener Bijelih Mislav Karoglan, te otkrio u kojoj su fazi pregovori s Nikolom Kalinićem.
Razgovarali ste s Nikolom Kalinićem, kakva je situacija s njim?
Ima on volje, svi imamo volje. Imao sam razgovor s njim jučer i to u dobrom pravcu. Nikola smatra da mu trebaju pripreme za pripreme i ako bude sve u redu sa zdravljem, priključit će nam se na zimskim pripremama.
Vračate se u Istru, ali ovaj put na klupi Hajduka.
To je bilo jedno veliko iskustvo za mene i učinilo me boljim trenerom, koliko god to zvučalo čudno. Svakom hrvatskom treneru bih preporučio Istru. Mislim da se to trebalo dogoditi, jer vjerujem da postoji netko tko to sve vodi.
Ante Erceg, jeli on faktor X za tu Istru?
Kvalitetan je igrač, ali oni imaju još iskusnih igrača i par onih mladih koji napreduju. Drago mi je zbog Maurića i Lisice da se dobro razvijaju. Sigurno će mnogi polomiti zube u Puli. To je ekipa koja pripada između petog i sedmog mjesta, tradicionalno imaju dobre rezultate protiv Hajduka.
Kakvu Istru možemo očekivati?
Očekujem kvalitetnu Istru. Dobri su u posjedu, vole igrati, kompaktni su u bloku i ne daju ti igrati. Odigrali su nekoliko dobrih utakmica i dobrom su trenutku, ali mi imamo još bolji niz i vjerujem da ćemo se vratiti s punim plijenom.
Ante Erceg, uvijek je napaljen protiv bilo kojeg protivnika?
On protiv svakoga grize i ide životom. Uvijek neke momčadi nekome više leže, a nekome manje. Ja sam to analizirao i pitao se zašto i postavio neke stvari i neke planove, ali uvijek se nešto pita i protivnika. Ako je jedna-dvije utakmice, to može biti slučajno, ali ako je u pitanju četiri utakmice, onda postoji uzorak.
Nije Vam puno igrača nedostajalo sad u reprezentativnoj pauzi, jeste uspjeli napraviti sve što ste zamislili?
Uvijek ti dobro dođe reprezentativna pauza
Poznajete dobro cijelu ligu, ali i igrače Istre s obzirom da ste ih trenirali, što možemo očekivati?
Iskreno, ja dobro poznajem cijelu ligu, ne znam jesam li u protekle tri godine propustio ijednu utakmicu pogledati. Sve igrače u ligi znam. Neke stvari uvijek prilagođavate protivniku, ali kad je u pitanju hoćemo li napadati ili braniti se, tu nema puno prilagodbe, osim ako nas protivnik prisili da se branimo. Tako da neke posebne prilagodbe neće biti, ali treba uzeti u obzir i faktor uvjeta, iako ja o tome nikad ne pričam. Ali treba vidjeti na licu mjesta kakva će biti situacija i u tom kontekstu su moguće prilagodbe.
Na Aldo Drosini se očekuju pune tribine?
Tribine su blizu terena i to daje dobar dekor. Drago mi je da će tribine biti pune i nadam se da će biti puno naših navijača.
Lijepo je biti lovina, ima li boljeg osjećaja?
Pitanje ima smisla, ali bolje da smo lovina nego da lovimo. Ali prerano je za donositi nekakve zaključke. Svaka utakmica je, što se kaže, najbitnija. Važno mi je da ne mislimo o tom prvom mjestu u kontekstu utakmicu, želim da nemamo kalkulacija nego da amo sve od sebe i vjerujem da će to biti dovoljno.
Koga sigurno nema?
Idemo danas na put, kadar je dobar, ali imamo probleme. Imamo par upitnika, ali tko god bude tu dovoljan je, nema kukanja. Sigurno nema Melnjaka i Ferra, za ostale ne možemo reći.
Može li Hajduk osvojiti svih 12 bodova do kraja ove polusezone i ostati na prvom mjestu?
Može, koliko god bodova ima, mi ih možemo osvojiti. Ne možemo drugačije gledati.
BIlo bi lijepo dočekati Božić na prvom mjestu?
Bio bi, ali puno bolje bi bilo dočekati Svetog Antu na prvom mjestu
By | 2023-11-24T13:44:18+01:00 24.11. 2023.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment