Dambrauskas uoči derbija: Imamo najbolje šanse za dobiti utakmicu!

Dambrauskas uoči derbija: Imamo najbolje šanse za dobiti utakmicu!
“Tjedan uoči derbija je najbolji za trenera, jer kad igraš velike utakmice, derbije, ne trebaš nikakvu ekstra motivaciju. Nekad trebaš i smirivati momčad. Utakmicu očekujemo s vrlo dobrim duhom. Krovinović je još uvijek pod velikim upitnikom. Zadnja tri dana trenira, ali samo jučer je trenirao punim intenzitetom. Danas i sutra ćemo donijeti konačnu odluku u vezi njegova nastupa, jer radi se o vrlo različitoj ozljedi u odnosu na onu koju je imao prošle jeseni.
Moramo brinuti o tome kako ćemo mi igrati. Protivnik je bitan, analizirali smo njihove slabosti i snage, ali ključ je u našim nogama.
Neću vam reći početni sastav. Vjerujemo da imamo najbolje šanse za dobiti utakmicu. Atmosfera će biti posebna, ne očekujemo ništa manje od dobre utakmice.
Zaista ne idem toliko daleko, ključna utakmica je svaka sljedeća, to se neće promijeniti. Nakon ove će biti druga ključna utakmica, sezonu ćemo završiti s još jednom, finalom kupa. Moramo se samo koncentrirati na sljedeći susret, danas ćemo imati analizu, trening, neke individualne razgovore, to je ključ za svaku utakmicu. Vjerujem da smo u dobrom trenutku, dobro smo trenirali ovaj tjedan.
Zaista sam fokusiran na komunikaciju sa svojim igračima, samo mi znamo što se događa, kakvu atmosferu imamo. Ne možeš komentirati nešto ako ne znaš što se događa, kako se trenira. Imamo snažnu momčad, Livaja i Kalinić pričaju na terenu, radeći svoj posao. Jedino što žele u svom životu je pobijediti s Hajdukom. Ništa više ni manje ne želimo u našim životima.
Mi znamo gdje su bile greške, zaista smo ovaj i prošli tjedan naporno radili. Prošli tjedan smo imali tri utakmice, ovaj tjedan smo imali više vremena paziti na detalje. Ako uspijemo smanjiti broj pogrešaka koje smo imali u tim susretima, zaista mislim da možemo odigrati drugačije i bolje nego tada. Nogomet se igra u dva poluvremena, ne samo u jednom.
Napravili smo dobar posao otkako smo ja i moj stožer preuzeli momčad, napredovali smo što se fizičke spreme tiče. Naprimjer, protiv Gorice je s fizičke strane to bila najbolja Hajdukova utakmica u zadnjih pet godina. No, kad bismo govorili samo o fizici, onda bi svaka momčad koja ima dobre trkače pobjeđivala. Moramo nastaviti rasti, one momčadi koje su konzistentne i koje vjeruju u proces na kraju pobjeđuju.
Jest za navijače ovo najvažnija utakmica. Mislim samo o tome kako odigrati dobru utakmicu i pobijediti. Igrači također uživaju igrati u takvoj atmosferi.
Najbolje pobjede, one koje najviše zadovoljavaju su one na Poljudu. Svaka pobjeda je vrlo slatka, ali pobjede ne dolaze samo zato što želiš pobijediti. Svaka utakmica je puna emocija, ali kad pobijediš pred punim stadionom svojih navijača, to je posebno.
Finale kupa je upravo ono što nije u našim glavama, to je za dva i pol mjeseca i kad dođe vrijeme, razmišljat ćemo o tome.”
By | 2022-03-11T22:38:59+01:00 11.03. 2022.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment