Darivanje krvi na Poljudu

Šesta po redu akcija darivanja krvi, koju po tradiciji svake godine na početku ljetne sezone organizira grupa splitskih sportskih novinara ‘4N’, u suradnji s HNK Hajduk i Crvenim križem počela je jutros na Poljudu. Kao i svake godine, tako i na početku ovog ljeta mogu se čuti apeli iz bolnice za dodatnim dozama krvi, a svi oni koji su voljni dati svoj obol ovoj akciji mogu učiniti to danas do 13 sati.Među prvima je svoju dozu krvi dao proslavljeni splitski olimpijac Deni Lušić, a potporu je ovoj akciji dao predsjednik Hajduka Ivan Kos.
– Nažalost, za razliku od prošle godine, danas neću moći dati krv s obzirom da pijem antibiotike. Imam upalu sinusa. Bez obzira na to, Hajduk stoji uz ovu akciju i pozivamo sve koji su u mogućnosti da dođu ovdje i pomognu ljudima kojima je to najpotrebnije – kazao je Kos, koji je obećao dati krv kada to bude u mogućnosti.
U šest godina otkako je akcija krenula, na Poljudu se dalo preko 100 doza krvi, a jedan od organizatora akcije, novinar Tomislav Gabelić nada se kako će se ove godine oboriti rekord…

– Ljeti su uvijek povećane potrebe za krvi. Odlučili smo ‘iskoristiti’ poznate sportaše u svrhu promocije darivanja krvi, sigurno će oni lakše povući ljude da se priključe akciji.
Došao sam dati podršku prijateljima, novinarima, podržavam akciju od samog početka, a žao mi je što sam zaboravio dokument, pa neću moći i sam sudjelovati u akciji.
6T7A5910

By | 2018-01-31T14:35:21+01:00 13.06. 2017.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment