Elez jedan od junaka derbija: Željeli smo diktirati tempo!

Josip Elez odigrao je svoju najbolju utakmicu od kada se vratio u Hajduk, bio je uz Marka Livaju, jedan od junaka pobjede u derbiju:

Ušli u utakmicu od samog početka, kako smo se dogovorili. Točnije, da nećemo Dinamu dopustiti da preuzme igru i da se nećemo nikoga bojati. Željeli smo diktirati tempo igre te igrati kao i svaku utakmicu do sada. U tome smo i uspjeli, samo smo se na kraju možda malo povukli kad su oni uvodili još napadača, ali na kraju je zasluženo 2:0 za nas i, što je najbitnije, stigla su nova tri boda.

Asistirali ste dubinskom loptom Livaji za prvi pogodak

Mi smo znali gdje Dinamo ima najviše problema. Analizirali smo da u nekim situacijama nisu tako dobri. Takve situacije se uvijek dogode na utakmici, samo ih treba tražiti, pokušavati iskoristiti te prostore koje su nam oni ostavljali. Livaja je ušao unutra, primio balun i bio siguran realizator, kao i svaki put.

Elez je pojasnio zašto je obrana dobro funkcionirala……

Analitički bi mogli reći da je obrana bila dobra jer nismo primili gol, ali znamo. Nama svima je poznato i jasno da možemo biti ne znam koliko dobri, ali ako svi ne igraju obranu, jednostavno će prilike dolaziti jedna za drugom i kad-tad će obrana popustiti. Sada smo svi bili u utakmici, od prvog do zadnjeg su svi igrali i obranu i napad, kao momčad smo bili bolji i onda je Dinamu bilo puno teže išta napraviti.

Ovo vam je peta pobjeda zaredom…..

Znamo što one znače nama. Pobjede te nose sve više i više, samo treba znati kada se spustiti i opet početi misliti na iduću utakmicu. Sve što smo do sada napravili se može pokvariti ako nam se dogodi da mislimo da smo najbolji, onda se uvijek dogodi jedna utakmica koja sve može promijeniti. Sada se samo trebamo fokusirati na Lokomotivu i, nakon što ovo proslavimo, nastaviti raditi gdje smo stali.

Za kraj Elez je pohvalio Hajdukove navijače.

Puno nam znači potpora s tribina. I protiv Lokomotive u kupu je bilo puno naših navijača, skoro cijeli stadion i, sad kad smo čuli da su sve karte za naše navijače rasprodane, znali smo da mi samo moramo dati sve od sebe, igrati hajdučki jer oni su iza nas i podržavaju nas.

By | 2021-12-06T00:14:25+01:00 06.12. 2021.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment