Gustafsson: Imali smo punu kontrolu utakmice, Livaja je čudesan!

Trener Hajduka Jens Gustafsson je imao razloga za zadovoljstvo:

Imali smo kontrolu utakmice ako izuzmemo zadnji 15 minuta iz prvog dijela igre. U drugo smo pojačali pritisak i kontrolirali susret ali samo do posljednjih 15 minuta.  Veseli me da smo kao momčad izgledali dobro. Moram istaknuti da smo sretni da imamo igrače poput Livaje. Marko je čudesan u svakom smislu. Kao igrač i kao osoba. Danas je on sa svoja tri pogotka presudio pobjednika. Sretan sam i zbog povratka Lovre Kalinića na vrata kao i za nastupe Katića, Kačaniklića. Sada imamo širinu momčadi….

Je li ova pobjeda očvrsnula vašu poziciju?

Ja vam ne razmišljam tako. Radim da bih Hajduk opet napravio velikim. Ne možemo ocjene donositi svaki tjedan. Ocjenu ćemo donositi u svibnju. Moramo promijeniti tu perspektivu. Želimo stvoriti što je moguće bolji Hajduk, želimo biti u igri u svibnju. Vidim povjerenje, dobru atmosferu u klubu i lijepo mi je tu raditi. Nije ovo stvar mene, ovo je stvar Hajduka.

Danas ste imali veliku podrška navijača?

Kad igramo u Splitu svaki put imamo veliku podršku, pa i kada ne pobjeđujemo. To je nevjerojatno. Čudesno je doći ovdje i vidjeti ovoliko naših navijača. Sretan sam zbog toga.

Dojma smo da je promjena na poluvremenu usmjerila vodu na hajdučki mlin….

Nije to samo moja odluka, imamo mnogo pametnih ljudi u stožeru i zajedno razmišljamo o taktici, o taktičkim promjenama. Bila je to vrlo dobra odluka što se i pokazalo. Međutim, nije ovo bilo samo do taktike, bilo je i do individualnih predstava i sposobnosti igrača 

Trener Istre 1961 Gonzal Garcia je vidio ovaj susret ovako:

Bila je to teška utakmica. Mislim da je presudilo to što nismo uspjeli držati potrebni intenzitet a posebno izdržati pritisak. Poslije kada smo imali posjed lopte pokušavali smo brzo izaći u napad, ali nismo mogli pratiti intenzitet. Vidljivo je bilo da u prvom dijelu nismo dopustili šanse Hajduku. U drugom dijelu smo počeli bolje, ali da bude ironično skrivili smo u tim trenucima nepotrebni kazneni udarac. A onda smo opet donijeli neke loše odluke te u razmaku od samo pet minuta skrivili smo i drugi kazneni udarac! Nakon toga se bilo jako teško vratiti u susret. Stigao je potom i treći pogodak…To je bio kraj naših nada.

By | 2021-09-12T19:56:55+00:00 12.09. 2021.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment