Hajduk doveo još jednog mladog i perspektivnog igrača!

Marin Jakoliš novi je igrač Hajduka. Ovaj dvadesetdvogodišnji napadač ugovor s Bijelima potpisao je do 30.6.2023.godine, a na dresu će ga krasiti – devetka. Iako je primarno centarfor, Jakoliš se može snaći i na lijevom, tj.desnom krilu.

Marin Jakoliš rođen je 26.12.1996.godine u Šibeniku gdje je započeo svoju nogometnu karijeru još kao dijete, a upisao i prve seniorske nastupe. Sa svega šesnaest godina napušta HNK Šibenik i odlazi u belgijski Mouscron gdje provodi nepune tri godine, a onda odlazi na posudbu u RE Virton. Sredinom 2016. prelazi u redove KSV Roeselarea gdje je odigrao 20 utakmica te postigao tri gola. Konačno, u sedmom mjesecu 2017.  odlazi u austrijsku Admiru Wacker gdje je bio najučinkovitiji – 55 nastupa, 6 golova i deset asistencija,  gdje je i surađivao s trenutnim trenerom Hajduka , Damirom Burićem, a gdje je imao i priliku zaigrati u kvalifikacijama Europske lige.

Glede reprezentativne karijere, prvi put u kockastom dresu zaigrao je još kao četrnaestogodišnjak u prijateljskoj utakmici sa Slovačkom. Igrao je tako neko vrijeme za U-15 reprezentaciju, zatim za U-18, a sada igra za onu U-21 gdje je standardan igrač – 15 nastupa i pet golova.

Podsjetimo, Marinov stariji brat Antonio Jakoliš bio je svojevremeno igrač Hajduka s kojim je osvojio onaj kup 2012/2013.

Nakon potpisa ugovora s Hajdukom Marin je o svom dolasku, ali i o suradnji s trenerom Burićem  rekao:„Presretan sam, san svakog djeteta koje se rodi u Dalmaciji je zaigrati jednog dana za Hajduk, meni se taj san ostvario i teško mi je riječima opisati kako se trenutno osjećam. Drago je što ću ponovno surađivati s trenerom Burićem, ne postoji igrač koji će nešto loše reći o njemu, jednostavno njegov pristup prema igračima i treninzima je fantastičan i zaista se veselim radu s njim. Došao sam u klub koji gradi priču na mladim perspektivnim igračima, dosta njih poznajem od prije i dat ću sve od sebe da pomognem u ostvarivanju naših zajedničkih ciljeva“.

 

By | 2019-07-25T18:54:16+02:00 25.07. 2019.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment