Ključni razgovori s Livajom i Tramezzanijem!

Marko Livaja je vjerujemo za sve ljubitelje Majstora s mora ključna figura. To je igrač oko kojega se može graditi momčad. Brzo je toga postao svjestan Paolo Tramezzani. Livaja mu je bio oslonac u bodovnoj žetvi koja je bijele dovela do 4.mjesta vrijednog Konferencijske lige.Nekako smo dojma da je ovaj rezultat svima pomogao za lakši dogovor. Ovih dana će se definirati njegov status. Evo što.je Livaja dao kao svoj osvrt na sezonu:

Cijela ova polusezona je bila teška, imali smo dosta teških utakmica, čak i neki loš period, ali pokazali smo karakter i mislim da smo zasluženo ušli u Europu nakon ova četiri mjeseca. Htio bih zahvaliti i treneru, suigračima i svima, dali su svi 120 posto i Bog nas je nagradio na kraju.

Osvrnuo se i na posljednji susret….

Utakmica je u početku bila tvrda, nitko nije htio riskirati. Nama je utakmica bila bitna, kao i njima da ne ispadnu iz lige, ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu, oni nisu imali neke opasne akcije. Bili smo bolji na terenu i zasluženo smo pobijedili.
Slažete se s Biukom baš dobro
Biuk je kvalitetan igrač, koji je to pokazao u svakoj utakmici u zadnjih mjesec i po dana. Nemamo što pričati o njemu, pokazao je da je taj, samo treba nastaviti ovako raditi i mislim da ima još dosta mjesta za napredak.

Ono nama najvažnije je hoće li Livaja ostati u bijelom dresu u sljedećoj sezoni….

Što se tiče sljedeće sezone, imat ćemo idući tjedan neke razgovore, sjest ćemo s predsjednikom i sportskim direktorom i vidjet ćemo što je najbolje za sve.

Predsjednik Jakobušić i sportski direktor Nikoličius znaju koliko je bitan Livaja. Znaju i da navijački puk želi njegov ostanak u svetom dresu i uvjereni smo da će sve napraviti da tako i bude.
Druga tema je Tramezzani. Talijanski strateg ostvario je cilj koji se u jednom trenutku činio kao nemoguća misija. Možda će analiza stručnjaka kazati da igra nije bila tečna da smo bili s previše igrača u obrambenom gardu ali ono najvažnije je – bodovi su tu. Nekako nam se činilo da ponekada travnjak i kancelarija nisu baš usuglašeni. Čak je izgledalo da se Talijan inati (sportska oprema, zamjene igrača) ali mišljenja smo da će eventualne razmirice brzo pasti u zaborav. Pripreme za novu sezonu će uskoro a Hajduk će u svoju bazu u Sloveniji. Nikoličius mora brzo definirati nastavlja li trener Tramezzani svoj put u Hajduku.

Tramezzani nakon utakmice odavao je sretnog čovjeka. Evo i njegova viđenja:

Hvala na čestitkama, ali zaslužuju ih igrači. Oni su ti koji rade, žrtvuju se, izlaze na teren, vjeruju, bore se, padaju pa se dignu, uspijevaju prebroditi prepreke i poteškoće. Zaista moram zahvaliti njima od srca, jer najprije su veliki, ozbiljni, profesionalni ljudi, a tek onda igrači. Dali su sve što su imali. Za mene je bio privilegij biti trener ovim igračima u ova četiri mjeseca.
Proživljavam utakmicu tako da uvijek treba kontrolirati puno toga, nastojati da pogriješim što manje i da budem od pomoći mojim igračima. Susret s Lokomotivom je, kao i svi drugi, pokazao da utakmicu treba odigrati u 90 minuta, bez obzira na tablicu i broj bodova. Morali smo biti mirni, nastojati u protoku lopte na određen način i drago mi je da su momci u tome uspjeli, i to vrlo dobro. Usprkos poteškoćama i tome što je Lokomotiva odigrala dobro, za nas je bilo važno zabiti gol u prvom poluvremenu i poslije je zatvoriti da ne moramo strepiti do zadnje minute.
U redu je govoriti o mladima jer igraju velike utakmice, ali želim potrošiti pokoju riječ i na one koji su tu od početka sezone, koji su proveli 11 mjeseci trčeći, znojeći se, koji su možda igrali malo manje. Puno igrača zaista zaslužuje pohvale i naslovne stranice. Mogao bih spomenuti neka imena, ali onda bih spomenuo sve od prvog do zadnjeg. Dakle, zadovoljan sam s cijelom grupom igrača, s onima koji imaju iskustva, koji su ovdje možda već nekoliko godina, koji su ovdje rođeni… Smatram da je svaki od njih dao nešto da momčad na kraju dođe do cilja, tako da je to zasluga svih.

By | 2021-05-25T00:55:45+02:00 25.05. 2021.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment