Leko nakon Radomlja: Ideja je dominirati i biti agresivan!

Ivan Leko ove subote imao je u Poreču svoju premijeru kao trener Hajduka gdje je njegova momčad savladala Radomlje sa 3:1. Kako je on vidio ovaj susret nam je kazao po njegovom završetku:

Ovo je prva utakmica i moj povratak doma. Imali smo dva dobra dana treninga ovdje. Mislim da je bila ovo dobra partija danas. Bilo je dobrih i zanimljivih stvari a malo je teško očekivati da će biti neki veliki automatizmi.  Zadovoljan sam jer vidim želju i volju a vidio sam uvjerenje kod igrača da se može igrati i na neki drugi način.

Tražili ste pressing …

Ideja je da smo mi ta ekipa koja će dominirati, biti agresivna i igrati presing visoko, što je više moguće. To je ideja. Vjerujem da ćemo kroz ciklus priprema i naše druženje zajedno uspjeti napraviti jedan nogomet koji će biti zanimljiv a ljudi voljeti dolazit na utakmice. Na kraju krajeva to će donositi rezultati.

Mlađe igrače ste morali danas malo više poticati…

To je normalno. Mi imamo dosta kvalitete i treba malo da uhvate, mladi su. Moramo biti strpljivi i ja sam strpljiv ali moramo i napraviti visoke tenzije jer je nogomet takav. Tko može to taj je pravi.

Na jednu grešku u obrani ste reagirali odmah kod Čuićeva pogotka ?

Je. Nismo to imali kad trenirat. Obrana našeg “boxa” je obrana naše kuće. Imamo visinu i brojčano smo nadmoćni i to moramo zatvoriti. Bit će bolje. Svaki dan i svaki moment ćemo iskoristit da budemo bolji.

 

 

By | 2023-01-07T18:39:36+01:00 07.01. 2023.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment