Mato Stanković: Veseli me oporavak Marinovića!

Dok futsal lopta miruje što se tiće nacionalnog prvenstva i reprezentativnih aktivnosti popričali smo s izbornikom naše odabrane vrste. Ćilipjanin s splitskom adresom Mato Stanković, da je stanje redovno danas bi bio na putu za Osijek gdje se sutra 1.travnja ove godine trebala okupiti reprezentacija Hrvatrske za dva kvalifikacijska ogleda s reprezentacijom Češke (prvi meć je bio na rasporedu u Osijeku 9.travnja) za plasman na Svjetsko prvenstvo. S obzirom na aktualnu situaciju oko korona virusa i odgodu svih natjecanja pod patronatom kojeg imaju FIFA i UEFA čekaju se prve vijesti. Nama je najzanimljivioje imali što oko termina ili je to uopće nezahvalno i pitati. Što kažete:

Ono što čujemo od kolega izbornika je da su Španjolska i Iran lobirali kod krovne organizacije da se Svjetsko prvenstvo održi u veljači 2021. godine. To mi se iz današnje perspektive čini i realna opcija, s obzirom, na trajanje ove pandemije uzrokovane korona virusom. Do tada bi se trebalo sve stabilizirati.

Što bi to znaćilo konkretno za nas? Kad bih Hravtska trebala igrati kvalifikacijske utakmice s Češkom?

Najrealnija opcija da se to odigra u listopadu ili čak studenom ove godine. Tada bi igrači bili već spremni i odradili minimalno 6.kola svojih nacionalnih prvenstava. Igrati ih ranije nebi imalo smisla a ovako bi igrači na kvalifikacije došli pripremljeni kroz svoje klubove.

Jeste li se čuli s našim igračima u inozemstvu ?

Čuo sam se s Tihom Novakom koji je stigao u Hrvatsku iz Češke. On nastupa za Spartu iz Praga koja je u prošloj sezoni prekinula je višegodišnju dominaciju Era-Pack Chrudima u Češkoj. Tiho je dobro. Također sam se čuo i s Francom Jelovčićem koji je još u Italiji. Nije baš bio i žarištu . Trenutno je u stanu i čeka rasplet situacije.

Kakva je situacija sa rekovalescentom Dariom Marinovićem ?

Veseli me da on normalno trče. Javio mi je da ide maksimalni pravocrtno i da je sve uredu i pa već pomalo trče i bočno. To me veselio kao sto sam rekao te se nadam da će bit spreman za kvalifikacije.

By | 2020-04-11T13:19:25+02:00 31.03. 2020.|futsal|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment