Preminuo Radomir Antić

U Madridu je, nakon kratke bolesti, u 71. godini preminuo nogometni trener Radomir Antić. Bio je omiljena osoba u svijetu nogometa zbog svog  džentlmenskog ponašanja.  Zanimljivo je i to da je bio trener u sva tri najveća španjolska kluba  a to su “Real”, “Barcelona”, te “Atletico” iz Madrida. Doduše bio je trener i “Real Zaragoze” i “Ovieda”. Miroslav Ćiro Blažević o legendarnom srpskom treneru, koji je baš kao i sam Blažević, krunu karijere doživio u drugoj polovici 90-ih  govori u superlativu:

Antić je, bio velikan. On je jedan od rijetkih kolega koji je možda najviše napravio od svih. Biti trener Barcelone i Reala, to je malo tko uspio, a naravno vodio je i svoju reprezentaciju. Imao je puno duha! Sjećam se, rekao je: ‘Ti si imao sreću jer si 10 godina stariji od mene, jer da sam ja bio u vrijeme kad si ti harao, ne bi to mogao, ja ti to ne bi dozvolio’

Veliki autoritet koji je imao Antić donio mu je nadimak „Mister“, kako su ga oslovljavali gotovo svi pa i najveće zvijezde španjolskog nogometa. Najveći uspjeh mu je dupla kruna s madridskim Atleticom.

By | 2020-04-07T22:12:52+02:00 07.04. 2020.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment