Medijski Hajduk po uzoru na velikane!

Nakon dva mjeseca stanke zbog pandemije koronavirusa, počele su pripreme za nastavak HT Prve lige. U skladu s time, svi su se hrvatski prvoligaši vratili treninzima, a Hrvatska nogometna televizija to je odlučila popratiti na svom televizijskom kanalu. Novinari HNTV-a tako su 7.svibnja s Kranjčevićeve krenuli s javljanjem uživo s treninga hrvatskih klubova, a dosad su posjetili sve prvoligaše osim  Istre 1961, koja je planirana za utorak, i Hajduka.  No, kako doznajemo, ljubitelji  nogometa na HNTV-u neće uopće moći gledati javljanje uživo s Hajdukovog treninga.

Naime, Hajduk planira, po uzoru na nogometne velikane kao što su primjerice Bayern, Barcelona i Chelsea, izradu vlastitog komunikacijskog kanala. Već mjesecima u Hajduku se pripremaju ugodno iznenaditi svoje navijače raznim prilozima prije i poslije utakmice, ali i emisijama s treninga. Prisjetimo se, početkom svibnja Hajdukova je medijska služba članovima i navijačima Hajduka  na mail poslala anketu u svrhu klupskog istraživanja. Članove i navijače ispitivalo se koliko na dnevnoj bazi prate vijesti vezane uz Bijele, zatim kako prate njihove utakmice, ali i što misle o postojanju zasebne pretplate za gledanje domaćih utakmica Hajduka. Očito su na Poljudu naišli na pozitivna mišljenja svojih navijača pa su se odlučili na izradu vlastitog kanala. U tom kreativnom smjeru Hajduk je već krenuo na svojim društvenim mrežama gdje posljednjih dana redovno objavljuje videe s treninga, ali i razgovore s igračima.

Iz Hajduka javljaju kako su se vodili željom da njihov navijač u svakom trenutku na dlanu ima prezentirane novosti i bolji doživljaj Kluba, a sve kako bi dodatno obogatili klupski život u virtualnoj stvarnosti. U planu je da se u nastavku prvenstva, koje će se odigrati pred praznim tribinama zbog mjera opreza, na najbolji mogući način navijačima prenesu događaji na terenu i izvan njega.  Sve se to radi s namjerom kako bi se nadomjestio izostanak navijača i njihova vjerna podrška s poljudskih tribina.

Od Hajduka možemo tako uskoro očekivati predstavljanje onoga čime su se vrijedno bavili tijekom pandemije, a vjerujemo da će ponuditi brojne bogate sadržaje –  od javljanja s treninga i razgovora s igračima pa sve do javljanja iz svlačionice i s utakmica.

 

Foto: Luka Mladinić

By | 2020-05-18T22:46:02+00:00 18.05. 2020.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment