Nikoličius za litavski portal: Hajduk je ovdje kao religija!

Sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius dao je intervju u svojoj domovini za jedan litavski portal. Prvo je govorio o klubu:

Klub je velik i nije ga lako „razumjeti”. Stalno si pod povećalom i svaki korak ti se gleda. Imamo gotovo 300 ljudi na ugovoru, a s tim dolazi velika odgovornost i pritisak. No s druge strane, to je i izazov, jer imaš priliku za pokazati koliko vrijediš. Klub mi je ukazao povjerenje ponudivši mi ugovor na tri i pol godine i sretan sam što sam dobio ovakvu priliku.

Posebno je želio opisati razliku između rada u Gorici i Hajduku. Svjestan je velike razlike:

Moram biti iskren, to je nemoguće usporediti. U Hajduku si ti javna osoba i svi prate što radiš, čak gledaju i što članovi tvoje obitelji prate i objavljuju na društvenim mrežama. Gdje god odeš svi te znaju, svi te žele pozdraviti, fotografirati se s tobom i izraziti svoje mišljenje. U Dalmaciji kažu da ako Hajduk pobjedi, nema problema i svi su sretni, a ako izgubi, život je grozan. Hajduk ovdje diktira ritam života i emocije, kao da je religija.

Ima nešto što je sportski direktor Nikoličius otkrio svojim sunarodnjacima. To je informacija da primi desetak poruka od navijača i pokušao je približiti Hajduk ljubiteljima nogometa u Litvi.

Hajduk ima navijačku skupinu koja je prošle godine proslavila 70. rođendan spektaklom kakav se u mnogim zemljama ne viđa ni za doček nove godine. To pokazuje bezgraničnu ljubav prema klubu. Klub ima sjajan stadion sa 35.000 mjesta i gradi kamp koji bi se trebao otvoriti za tri godine. Također, tu je i akademija koja na godišnjoj bazi izbacuje talentirane nogometaše. Struktura i vrijednosti na kojima je izgrađen čine Hajduk posebnim klubom.

Nikoličiusu je zatim postavljeno pitanje o premještanju Caktaša i Jradija u B momčad.

Poštovao sam.tu odluku. Prije nego što sam došao u klub, stav predsjednika je bio da igrači kojima ugovor ističe na ljeto neće moći nastupati za prvu momčad nakon zaključenja prijelaznog roka. Oni su to znali i imali su priliku produžiti ugovor ili pronaći novu sredinu. Dvojica to nisu učinila, stoga smo ih odlučili ne koristiti za prvu ekipu. Takav je bio stav predsjednika i to se mora poštivati. Ne vidim ništa loše u tome, jer svi su znali kako stvari stoje. Nije bilo lako povući takav potez, ali sve je to normalno.

Posebno se u ovom razgovoru osvrnuo i na činjenicu da Hajduk već godinama nije igrao grupnu fazu europskih natjecanja.

Jedan od glavnih problema u klubu bile su česte promjene trenera, sportskih direktora i predsjednika. Potreban je kontinuitet i čini se da se stvari kreću u tom smjeru, jer su moj i predsjednikov ugovor dugoročni. Dat ćemo sve od sebe da Hajduk vratimo u slavne dane na način da stvorimo kompetitivan klub koji će se boriti za naslov domaćeg prvaka i standardno nastupati u skupinama europskih natjecanja. Cilj ove sezone je osigurati nastup u Europi, a dugoročni cilj je boriti se za trofeje i regularno nastupati u Europi.

By | 2021-03-14T21:37:24+01:00 14.03. 2021.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment