Sahiti: Ako sam ja pravi, sve ide dobro!

Intervju s Emirom Sahitijem u ugodnom ambijentu hotela u Bad Waltersdorfu počeo je na pomalo smiješan način. Njegov suigrač ujedno i kapetan Lovre Kalinić, kada je vidio novinare okupljene oko Sahitija je dobacio:

Onda šta ima nova ? Al’ ideš ća ?!

Hajdukov hitri napadač se nije dao isprovocirati već je hladnokrvno „stao na balun“:

A ne, ne. Ne idem ja nikud, Hajduk je moj klub.

Spretno je poentirao odgovorom Sahiti. Svi smo se nasmijali ali i nije tajna da se baš jučerašnji suparnik Hamburger raspituje za njega. Kolega novinar iz Bilda Babak Milani koji prati njemački klub u kontinuitetu nam govori da ima interesa ali trenutno HSV nije u platežnoj moći. Nadaju se priljevima od prodaje igrača. Naše slijedeće pitanje Sahitiju je bilo da se piše o transferu ali da on ipak ne odlazi ?!

Znate da može svatko napisati što hoće, ali ništa se trenutno ne događa. Istina je da sam fokusiran maksimalno na Hajduk i da budem što bolji. I baš se sjajno osjećam u Splitu.  

Kako vam je u Splitu….

Volim Split, lijepo mi je ovdje, Riva, more. Posebno volim prošetati po gradu, osjećam se kao doma. Tu samo četiri godine od kada sam došao, s godinom u Šibeniku…

Svi novinari smatraju da u sebi imate nešto posebno, nešto nepredvidljivo što vas izdvaja, dribling, jedan na jedan i hitrina….

Pa ne znam što da kažem… uvijek sam volio driblati, ponese me igra. Sad sam naučio i da ne smijem uvijek i pretjeravati u tome, ali i da je dobro kad je prigoda jedan na jedan, da prođem protivnika. Uspijeva mi, da…

Gdje više volite desno ili lijevo?

Meni je baš svejedno, mogu biti krilo na obje strane.

Imali netko od trenera tko vas je najviše hrabrio da driblate ?

U Šibeniku mi je trener Rendulić puno pomogao. Kazivao mi je „prođi kad god možeš“. Dao mi je punu slobodu a ja sam se tu dobro snalazio.

U Šibeniku s vam porasla krila, jel’ sad lakše ?

Sad u Hajduku me podržava trener Valdas, puno priča sa mnom i osjećam da ima veliko povjerenje, Na meni je da se odužim. 

Ima li netko od koga ste upijali dribling ?

Volio sam kako igra Iniesta, a od svakoga možeš naučiti nešto. Iniesta mi je bio idol, a dribling dolazi tako, sam po sebi…

Šala je krenula na upit „nisi ga naučio od Ismajlija” ?

Ha, ha, ha, od njega možeš naučit kako se tuče… Ne, šalim se, on je sjajan stoper, brz i britak, da nije takav ne bi uspješno igrao u Italiji. Ali, da me ne shvatite pogrešno, Ismajli je moj brat, mi se stalno čujemo i viđamo kad dođe u Split, skupa izlazimo, jedemo i družimo se. Možda se on jednog dana vrati u Hajduk, to bi bilo super.

Nešto što je posebno u karijeri je i to da ste postali reprezentativac u ovoj pauzi?

To je zbilja velika stvar za mene, da igram za svoju državu, za svoje Kosovo. Upisao sam dva nastupa. Nakon perioda velike tuge kad mi je umrla majka, što sam duboko i teško proživio, ukazalo mi se i osvajanje Kupa i nastupi za Kosovo. Kup, to je bila velika sreća i Ismajli mi je odmah čestitao, kaže kad ja nisam imao sreće da nešto osgojim s Hajdukom da sam barem ja…

U Kosovu vam je izbornik Francuz Alain Giresse, sitan rastom, a znate kako je to bio velik igrač?

 Znam, čitao sam o tome. I igrao je i on u Poljudu, za Bordeaux. I o tome smo pričali, prišao mi je i rekao da zna za Hajduk Split odakle dolazim, da je on igrao u Poljudu i pamti atmosferu i navijače i Hajduk veliki klub…

Da se vratimo na prošlu sezonu, kako je procjenjujete?

Prigrlio sam prigodu, igrao što bolje mogu. Nikad neću zaboravit moj pogodak Dinamu u Maksimiru, na dodavanje Livaje. To je bio najsretniji moj trenutak prošle sezone, uz osvojeni kup.

Tko vam je mušterija u HNL-u, kojeg braniča najčešće lomite…

Paaaa, sve! Nemam nekog posebno ni da mi je lagan, a ni težak. Ako sam ja pravi, onda dobro ide…

 

By | 2022-06-30T19:46:18+00:00 30.06. 2022.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment