Trener Hajduka Pušnik: Hajduk nema viziju ni strategiju!

Ova srijeda je bila iznimno zanimljiva po onome što smo mogli ćuti u plavom salonu Hajduka od trenera “bijelih” Marijana Pušnika. Posebno emotivan i oštar bio je monolog trenera Hajduka na početku jutrošnje press konferencije, u kome je rad u klubu ocijenio slijedećim riječima:

Nisu u pitanju kriminalna djela, nego kriminalnom ponašanje. Kad sam bio maleni dječak, pratio sam veliku četvorku, imao osjećaje za Hajduk jer mi Slovenci volimo Dalmaciju. Shvatio sam da bez osjećaja nema ni Hajduka. A u to sam se uvjerio i nakon prezentacije gospode iz udruge Naš Hajduk. Mene kao stranca se dojmilo da sam ja o Hajduku znao više nego moji igrači!? Zašto? Zato što ti igrači nisu naučeni. Ne tehnički, ne taktički, nego naučeni o klubu u kome igraju. To nije krivnja ni Kosa, ni Pušnika… Neću ja sada pljuvati nikoga od prije, ali Hajduk, a dozvolio mi je predsjednik da vam to kažem, nema viziju. A vizija je ‘Hajduk europski klub’. Za viziju treba a ona uopće nije napisana STRATEGIJA

Nastavio je Pušnik gotovo sa istom emocijom u tekstu:

U mom Dravogradu, selu od 8.000 stanovnika, postoji napisana strategija i vizija kluba, zna se tko što radi, znaju se obaveze i dužnosti svakoga u klubu, i tko kome odgovara. Kad predsjednik predaje dužnost svom nasljedniku, to mora biti napismeno, mora postojati četverogodišni plan rada. Vrlo jasno. Nije ovo upereno protiv nekih ljudi koji nisu više tu, nego je to jednostavno istina. Gospodin Burić je jedan od prvih i rijetkih koji je koristio trenersku kancelariju, koji je nešto ostavio. Pa tamo nema testova, nema papira…, nitko ništa na papiru nije ostavio!? Ja ću možda ovdje biti mjesec, ili pet, daj Bože i više, ali moj rad, i rad mojih suradnika, bit će odgovoran i za nama će nešto ostati. Da danas odem, ostavit ću testove koje smo napravili. I još nešto, ja znam što je Hajduk, znam sustav koji je igran prije 30, 20 ili 10 godina. A znaju ga i legende kluba. Legenda znači da si bio veliki igrač, da te priznaju novinari, da te priznaju navijači, Torcida… Ali legende su oni koji pomažu klubu, a ne oni koji pljuju po klubu. To tako ne ide. Javno pozivam sve legende koje vole klub, sve bivše igrače, predsjednike, tajnike, glasnogovornike, sve koji mogu pomoći, neka dođu. Popričati ćemo i pokušati pomoći Hajduku. Legenda nisi samo zato što si dobro šutirao loptu, legenda moraš ostati i kad izađeš iz kopački. Moraš biti pošten, a ne imati osobni interes prije svega. Uzet ću primjer tjeranja iz kancelarije Dražena Mužinića od strane Marija Tomljanovića. To je laž, čista laž, koja je uperena protiv Hajduka. To je smiješno. Mario Tomljanović se sa svoja četiri suradnika, od kojih je jedna žena, presvlači u istoj svlačionici. Mužinićeva kancelarija je uz moju, prazna i zaključana. Tjeranje Mužinića je patka. Isto kao i Ibričić. Uz sve dužno poštovanje, ja sam pričao s njim, pozvao sam ga da dođe na testove, da pokaže koliko može. Ali nije došao. Ima ih puno takvih, koji hoće preko vas ući u moju momčad. Nikad. Nikad! Vi ste stručnjaci, polu treneri, pratite Hajduka po 20 godina, možete mi predložiti igrača, ali preko veze neće ući nitko.

By | 2016-06-15T09:43:09+02:00 15.06. 2016.|novosti|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment